07 / 07 / 2024

Kent Zirveleri Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm

Kent Zirveleri Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm

İzmir'i Sevenler Platformu (İZSEV), İzmir Konfederasyonu (İZKONFED) ve Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED) birlikte düzenlediği, “Kent Zirveleri Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm” konulu toplantının ilki İzmir Ticaret Borsası'nda gerçekleştirildi

3 deprem uzmanı tek bir kent için konuştu: Her an deprem olabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Prof. Dr. Hasan Çetin ve  Prof Dr. İsmail Hakkı Çağatay'dan tek bir şehir için çok çarpıcı deprem açıklaması geldi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada her an deprem olabileceğini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Depremzedelinin çilesi bitmiyor! Konteyner kent yarışında fırsat oyunu

Kahramanmaraş depremi ardından bölgeye her kurum ve kuruluş can suyu olmaya devam ederken, deprem bölgesinde fırsatçılarda boş durmuyor.  TOBB ve odalar, TİM, DEİK, MÜSİAD ve birçok kurum konteyner kent oluşturuyor. Konteyner başına ücretler ise farklılaşıyor.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Kovid-19 kent tasarımlarını nasıl etkileyecek?

Küresel olarak tüm ülkeleri etkisi altına alan Kovid-19 salgını bireysel ve sosyal yaşam kalıplarını hemen her alanda değişmesine neden oldu. Peki salgın kent tasarımlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Saklıkent Konaklama Tesisi, turizme kazandırılacak!

Her yıl milyonlarca kişinin ziyaretine uğrayan Antalya'da, denize 45 dakika uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yeni sezon için çalışmalara başlandı.

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

Kocaeli Başiskele'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Başiskele Belediyesi ihtiyaç duyulan ve talep edilen her noktaya hizmet ulaştırmak adına kent çalışmalarına hızla devam ediyor.

Yusuf Ziya Yılmaz kent estetiği için destek istedi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kaçak yapılaşmalara her zaman karşı olduklarını belirtti ve “Kent estetiği için gösterdiğimiz çabalarda müteahhitlerinde bir desteği olsun istiyoruz” dedi.

Ankara her aksta büyümeye devam ediyor!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, nitelikli konut anlamındaki çalışmaların Başkent'te devam edeceğini söyleyerek “Ankara hemen hemen her yöne doğru büyüyor” dedi.

Kent Meydanı AVM yılbaşında açık mı?

Kent Meydanı AVM, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Kent Meydanı AVM yılbaşında açık mı?Kent Meydanı AVM yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Kent Meydanı AVM 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Kent Zirveleri Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Haberi

Kent Zirveleri Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm

Moderatörlüğünü Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği Başkanı Akın Kazançoğlu'nun yaptığı toplantıya Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Müteaahitler Federasyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İnşaat Mühendisleri Odası adına Sedef Ark ve Şehir Plancısı Merve Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Dünya ve Türkiye'den örneklerle kentsel dönüşümün masaya yatırıldığı toplantıda MÜFED Başkanı Necip Nasır, yaşanan göçlerle birlikte kentlerde artan ve büyüyen sosyal yaralara değindi.

Kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için tüm aktörlerin uyumlu ve birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Nasır, "İzmir'in kentsel dönüşümdeki en büyük eksiği, geleceğe yönelik hala bir master planına sahip olmamasıdır. Üst ölçekli planlar ile alt ölçekli planlar birbiri ile uyumlu değil" dedi.


PLANLAMA ŞART


Kentsel dönüşümün ada bazında bölgesi ile bütüncül...