07 / 05 / 2024

kentlerde neden sel olur

kentlerde neden sel olur

Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, '2011 yılı Haziran ayından bu yana yaptığımız çalışmalarla kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlıyoruz. Bilinçsiz yapılaşma sel felaketine davetiye çıkartıyor' dedi.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Türkiye'de büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçti. Ancak 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde yaşıyor. Konteyner kentlerde ilk kışı geçirmeye hazırlanan depremzedeler oldukça tedirgin.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer bombayı patlattı! Dolar neden yükseliyor?

Ülke ekonomisini yüksek seviyede etkileyen ve son zamanlar yaşanan dalgalanma ile piyasayı panik havasına sokan dolar, euro ve altın fiyatları, vatandaşında gerilmesine sebep oldu. Uzman isim Selçuk Geçer son yaşanan gelişmelerle alakalı uyarılarda bulundu. 

Konut sigortası neden yaptırılmalı?

Konutları sigortalamak her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Ülkemizde sel, deprem, yangın gibi afetler oldukça fazla yaşanıyor. Peki konut sigortası neden önemli? 

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!

Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası kentlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Rize'de 47 bina yıkılırken 100'e yakın ev de ağır hasar aldı.

Giresun'da sel afeti 2.2 milyar TL'lik hasara neden oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl Giresun’da meydana gelen sel afetinin bilançosunu duyurdu. Kent genelinde 2.2 milyar TL'lik hasar meydana geldiğini belirtti.

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Sel felaketlerinin nedeni dere yataklarının imara açılması!

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Maalesef kentlerde imar rantı nedeniyle dere yataklarının kapatılarak imara açılması, sel felaketinin en temel nedeni" dedi.

Selçuk Avcı: İstanbul'daki binaların yüzde 99'u kaçak!

Balance Güneşli projesine imza atan Mimar Selçuk Avcı İstanbul'da her bölgeye çok katlı bina yapılmasının doğru olmadığını belirterek, "İstanbul normal bir şehir değil her yerde yüksek bina var. Neden? Rant satıldığı için" şeklinde tepki gösterdi.

Kaş'ta sel meydana geldi!

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’nde aşırı yağmur sabaha karşı Gendive Deresi’nin taşmasına neden oldu. İlçe merkezindeki evleri su basarken, araçlar sel sularının getirdiği molozların altında kaldı.

Ankara'da sağanak su baskınına neden oldu!

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Başkentte öğleden sonra başlayan sağanak yağış trafikte aksamalara da neden oldu. Sel nedeniyle 70 Gün Alt Geçidi trafiğe kapandı...

kentlerde neden sel olur Haberi

kentlerde neden sel olur

Son zamanlarda şiddetli yağan yağmur, birçok bölgede sel baskınlarına neden oluyor. Özellikle dere yataklarına yapılan evlerde maddi zararların fazla olması, inşaat sektöründe yeterince araştırma yapılmadan evlerin yapıldığı izlenimi bırakıyor.  Kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yapılan konutlar, insanlar tarafından daha güvenli bulunuyor.

Şiddetli sağanak yağış, birçok bölgede hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış sonrasında Üsküdar’da deniz seviyesinin yükselmesiyle maddi ve manevi kayıplar meydana gelmişti. Doğal afet olarak adlandıracağımız şiddetli yağışlar evlerde su baskınlarına da yol açıyor ve inşaat firmalarının bu konudan ne kadar sorumlu olduğunu gözler önüne seriyor.

Birçok inşaat firmasının dere yataklarına yakın yerlerde yaptığı evler sel felaketinden en fazla etkilenen yerler arasında gösteriliyor. Şiddetli yağış sonrasında ev sahipleri ve esnaf zor durumda kalırken, inşaat firmalarının yer seçiminde ve yapılaşmada...