28 / 12 / 2024

kentleşmenin olumsuz etkileri

kentleşmenin olumsuz etkileri

Tarih boyunca her uygarlıkta söz konusu olan kentleşme nedir, kentleşmenin özellikleri nelerdir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sınırlarını zorlayan İstanbul için tersine göç çözüm olabilir mi?  

Yanlış kentleşmenin simgesi olan megakent İstanbul; yaşanabilir Avrupa şehirleri listesinde son sırada yer alırken; bir defa daha 'tersine göç çözüm olabilir mi?' sorusu da gündeme geldi.

İnşaat sektörü kur kıskacında! Beton fiyatları TL bazında 20 kat, döviz bazında 4 kat arttı!

İnşaat, emlak ve turizm sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamada sürekli olarak artış gösteren maliyetlere karşı döviz kurunun neredeyse sabit kalmasının olumsuz etkileri olduğunu dile getirerek, kur artışının enflasyon oranında olması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin en kalabalık mahallesi açıklandı: Nüfus açısından 4 şehirden daha büyük! 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nin nüfusu, son 10 senede gelişen kentleşmenin yanı sıra verimli tarım arazilerinin de imara açılmasıyla beraber hızla yükseldi. İşte ayrıntılar...

Doların gücü Euro'yu da ezdi! Euro kurunda son dakika gelişmesi

Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a doğalgaz akışını kesmesinin ardından euro/dolar paritesi beş yıl aradan sonra ilk kez 1,06'nın altına geriledi. Paritedeki düşüşün Türkiye için de olumsuz etkileri bulunuyor.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

Sahilde oturanların evleri sular altında kalacak!

İklim değişikliğinin olumsuz etkileri şimdiden görülmeye başlandı. Tedbir alınmazsa 2060’a kadar ortalama sıcaklığın 3 derece yükseleceği öngörülüyor. Bu, deniz kıyısındaki birçok şehrin sulara gömülmesi demek. İstanbul ve İzmir için de risk büyük.

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.

Yıllık cari açıkta 1,5 yılın ardından ilk kez iyileşme görüldü!

En son geçen yılın şubat ayında fazla veren ve o tarihten itibaren koronavirüs salgınının olumsuz etkileri ile eksiye geçen cari dengede, Ağustos 2019'dan bu yana ilk kez iyileşme görüldü.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Afrika Birliğinden dünyaya çağrı: Faizleri askıya alın!

Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle dünyaya faiz ödemelerini askıya alma çağrısı yaptı. 

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Konut kredileri ertelendi mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkemizde oluşturduğu olumsuz etkileri önlemek için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda bazı bankalardan kredi ertelemesi haberi geldi. Vatandaşlar ise “Konut kredileri ertelendi mi?” sorusunu araştırmaya başladı…

kentleşmenin olumsuz etkileri Haberi

kentleşmenin olumsuz etkileri

Kentleşme nedir?

Kentleşme ve çevre sorunları ile çözümleri hususuna değinmeden önce "Kentleşme ne demektir?" sorusunu yanıtlayalım. Kentleşme, kent sayısının ve kentlerde yaşayan nüfusunun artmasını ifade ediyor. Söz konusu kentleşme nedenleri nin başında bir toplumun ekonomik ve sosyal yapısındaki değişmeler geliyor. "Kentleşme nedir?" sorusunun detaylı yanıtı ise aşağıdaki gibidir;


"Kentleşme süreci, sanayileşme ve ekonomik gelişmeye koşut olarak, kent sayısının artması ve kentlerin büyümesi sonucunu doğuran, toplum yapısında, artan oranda örgütleşme, işbölümü uzmanlaşma yaratan, insanların davranış ve ilişkilerinde  kentlere özgü değişikliklere yol açan bir nüfus birikim sürecidir."


Kentleşme tarihi ve kentleşmenin özellikleri..

Kentleşme, her çağda ve uygarlık içinde söz konusu olmuştur. Öyle ki, tarih boyunca her çağın ve uygarlığın kendine özgü kentleri olduğunu görebiliyoruz. Kentleşme tarihi hususu ile ilgili örnek vermek gerekirse;


* Mısır,Mezopotamya,Yunanistan ve Ege...