07 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm araştırmaları

kentsel dönüşüm araştırmaları

Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu 'na göre katılımcıların yüzde 80.5'i kentsel dönüşüme inanıyor ve destekliyor, yüzde 80.6 'sı inşaat sektörünün Türk ekonomisine katkı sağladığını düşünüyor

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak '' Türkiye'nin yapı stokunun neredeyse yarısını yenilememiz lazım'' dedi.

Gayrimenkul uzmanı 1.5 milyonluk kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 buçuk milyon liralık kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar yarısı bizden kampanyası ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 2024 kentsel dönüşüm kira desteği kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşüm açıklamalarından sonra kira yardımı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

Meltem Şenol Balaban: Kentsel dönüşüm bütün olarak düşünülmeli!

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

kentsel dönüşüm araştırmaları Haberi

kentsel dönüşüm araştırmaları


İstanbullular hazırlanan "Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu 'nda sektörü ilgilendiren kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve konut satışı değerlendirildi.Orta ve Üst düzey gelir grubuna sahip 20-65 yaş arası ve üstü 5 bin kişi ile yapılan araştırmanın sonuçları da zirvede paylaşıldı. Buna göre katılımcıların yüzde 80.5'i kentsel dönüşüme inanıyor ve destekliyor. İstanbullular kentsel dönüşümle ilgili yürütülen çalışmaları aynı zamanda başarılı buluyor. Kentsel dönüşümü desteklemeyenlerin bir bölümü ise çıkar ve rant amaçlı olduğundan bahisle dönüşümü reddediyor. Araştırmaya katılanların yüzde 80.6 'sı inşaat sektörünün Türk ekonomisine katkı sağladığını düşünüyor. Yüzde 40 'lık bölüm sektörün önünün açık olduğunu...