06 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm can güvenliği

kentsel dönüşüm can güvenliği

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, kentsel dönüşümün devlet katkısı olmadan yapılamayacağını belirterek, can ve mal güvenliğinin ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

İstanbul Tuzla'da kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılan yerde ilk olarak toprak kaydı ardından da duvar çöktü. Bina sakinleri ''can güvenliğimiz yok'' diyerek korkutan olayı anlattı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'un kapısında bekleyen deprem tehdidi var. Bunu milli sorun olarak görüyorum. Afeti yaşamadan önce can ve mal kaybını azaltacak tedbirler var. Yapı denetimini sağlamak için kentsel dönüşümünü hızlandırmanız lazım" dedi...

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız'' dedi.

'DASK fonları kentsel dönüşüm finansmanında kullanılsın' önerisi!

TSB Yönetim Kurulu Başkanı ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK fonlarının kentsel dönüşümün finansmanında kullanılması konusunda bir fikri bulunduğunu, çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Tarsus'un 13 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Mersin Tarsus Belediyesi Belen Mahallesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, 13 mahallenin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğini söyledi. 

Bursa'da kentsel dönüşüm tartışması sürüyor!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, Bursa'daki kentsel dönüşümü konuştu.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm inşaata can suyu oldu!

Türkiye’de 7 milyon Kahramanmaraş’ta 100 bin dönüm üzerinde alana yapılacak kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Etap etap alınan bölgelerdeki konutlar sahiplerine teslim edilirken, yeni yapılan binaların dönüşümü de devam ediyor.

Kayseri'de kentsel dönüşüm şart!

Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı, can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek 'Herkese geçmiş olsun' dedi.

Tarsus Duatepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Duatepe Mahallesi sakinleri ile biraraya gelerek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Duatepe Mahalle Muhtarı Mehmet Dağ ile mahalle sakinleri katıldı.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm alanlarıyla anılacak!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can,''Gecekondularda, çöplüğüyle, askeri cezaevi ile anılan ilçemiz simdi modern yapıları, kentsel dönüşüm alanları İle anılmaya başladı" dedi.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm ofisleri kurulacak!

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Yunusemre Belediyesi, 4 mahallede kentsel dönüşüm ofisi kuracak. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, “Amacımız kimseyi mağdur etmemek.” dedi.

kentsel dönüşüm can güvenliği Haberi

kentsel dönüşüm can güvenliği

Akyıldız, Bursa gündeminde her gün tartışılmaya devam eden kentsel dönüşüme akademik oda olarak bakış açılarını aktardı. Akyıldız, Bursa'daki yapı stoğunun büyük bir bölümünün risk altında olduğuna dikkat çekti. 


Bursa'dayapı stoğunun yüzde 58'inin 20 yaş ve üzeri olduğunu belirten Akyıldız, yüzde 60'ının da kaçak veya ruhsata aykırı olduğunun altını çizdi. 'Şehir, İnsan ve Diğer Yönleriyle Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm' panelinde katılan Başkan Akyıldız, 2014 yılında 79 bin kentsel dönüşüm başvurusu yapıldığını ifade ederek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre kentsel dönüşüm alanında yaklaşık 130 bin birimin risk tespiti yapılarak yaklaşık 12 bin 500'ü yıkıldı. Yasa kapsamında idarelere toplam 40 proje için 110 milyon lira kaynak aktarıldı. 1 milyon 100 bin kişiyi barındıran 152 riskli alan Resmi gazetede yayımlandı. Aslında Afet Riski Altındaki...