03 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm çantacıları

kentsel dönüşüm çantacıları

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm projeleri için uygun ilçelerde 'çantacı' olarak adlandırılan ve ilk olarak İstanbul'da ortaya çıkan firmaların, şimdi de gözünü İzmir'e diktiğini söyledi...

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletname geçerli mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, binanın kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletnamenin geçerli olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek!

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek" dedi

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden beri yürüttükleri çalışmaları anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan,  yapımına devam edilen kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

Bağlar'ın kentsel dönüşüm raporu bakanlığa sunuldu!

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçe için hazırladığı kentsel dönüşüm raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Projenin onaylamasıyla ilgili çalışmalara önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor.

Avcılar'daki riskli 140 bina kentsel dönüşüm bekliyor!

Avcılar’da 4 ay içerisinde 140 binada oturanlar ‘Kentsel dönüşüm’den yararlanarak yapılarını yenilemek için başvuru yaptı. Ancak yapıların yüzde 21'i için yıkım ruhsatı alınabildi. İtirazlar nedeniyle yıkım sürecinin 6 aydan çok daha uzun sürebildiği açıklandı.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi, toplumun ihtiyacına cevap verecek tüm sosyal donatılarıyla hızla sürüyor.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm planı iade edildi!

İBB Meclisi, Bayrampaşa Sağmalcılar'daki kentsel dönüşüm alanı ile ilgili planı, tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na iade etti..

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Avcılar kentsel dönüşüm mağdurları bugün toplanıyor!

120 bin kişinin yaşadığı Avcılar'da 7 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor. Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu da bu konulara dikkat çekmek ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Avcılar Havuz Meydanı'nda miting düzenleyecek...

kentsel dönüşüm çantacıları Haberi

kentsel dönüşüm çantacıları

Bu firmaların vatandaşlara gerçek dışı vaatlerde bulunduğunu belirten Aslan, "Emsal artışından devasa metrekareli ev vaatlerinde bulunuyorlar. Belediyeler bu konuda halkın aldatılmasının önüne geçmeli" dedi. 

Rantı yüksek, riskli alan ve yapılarda yaşayan vatandaşların evlerinin hayali vaatlerle 'çantacı' olarak nitelenen firmalar tarafından alınmaya çalışıldığını kaydeden Aslan, "Bu firmalar önce İstanbul'da ortaya çıktılar. Özellikle kentsel dönüşüm yasası ile sayıları arttı. Rantı yüksek alanlarda birçok dolandırıcılık olayına rastlandı. Şimdi de sıra İzmir'e geldi. Aldığımız duyumlara göre Bayraklı, Karabağlar, Konak, Buca gibi ilçelerde bu firmalar adeta cirit atıyor. Emsal artışından tutunda geniş metrekareli eve kadar vaadlerinde sınır yok. Bu vaadlerle aldıkları evleri bu firmalar daha sonra büyük gayrimenkul şirketlerine pazarlıyor" dedi. 


Yenigün...