29 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm hıdırlıktepe

kentsel dönüşüm hıdırlıktepe

Ulus ve çevresinde 21. yüzyıl Başkentine yakışmayan çarpık ve plansız yapılaşmaların tek tek ortadan kaldırıldığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çalışmaların aralıksız sürdüğün açıkladı. .

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Batkitar tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm kredi desteği 2 katına çıkarıldı, dönüşüm hız kazandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

İBB'den kentsel dönüşümü hızlandıracak proje!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm hızlandıracak bir projeyi daha hayata geçiriyor.

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları çeşitleniyor. İlçede dönüşüm başlatılan ve dönüşüm için hazırlık yapılan mahallelerin sayısı artıyor...

kentsel dönüşüm hıdırlıktepe Haberi

kentsel dönüşüm hıdırlıktepe

Başkan Gökçek, bu kapsamda Başkent'in dörl bir yanında kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini ifade ederek, farklı noktalarda uygulanan çalışmalar ile modern ve çağdaş bir şehir inşa edildiğini kaydetti. 


Sağlıklı konutları, akciğer deposu rekreasyon alanları, sosyal donatı bölgeleri, bilim merkezleri, müzeleri, farklı ve ihtiyaca yönelik aktiviteleri ile gecekonduların yerini yeni yaşam alanlarının almaya başladığına dikkat çeken Başkan Gökçek Başkent'in en eski ve ilk merkezlerinden biri olan Altındağ Bölgesi'niıı de bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edilmeye başlandığını bildirdi. 


Başkan Gökçek, gecekondulardan arındırılarak yepyeni, sağlıklı ve güvenli bir alan olarak yeninden düzenlenecek olan Hıdırlıktepe- AtıfbeyIsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde çalışmaların aksamadan devam ettiğini vurguladı.


Projenin Başkent'in ortası sayılabilecek Altındağ İlçesi'nde; güneyinde Ulus ve Ankara Kalesi'ne: kuzeyinde ise Aydınlıkevler ve Örnek Mahallelerine komşu...