07 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm modeli konut toki

kentsel dönüşüm modeli konut toki

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Yıl içinde üretilen 51 bin 117 konutun 9 bin 273'ü alt gelir ve yoksul grubu, 18 bin 14'ü de dar ve orta gelir grubu için planlandı

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Bursa'da kentsel dönüşüm için anlaşmaya varıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.

Birikimevim’den kentsel dönüşüm için finansman modeli!

Deprem fay hattı üzerinde bulunan ülkemizde her sene 1-7 Mart Deprem günlerinde, olası depremlere karşı bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor. Birikimevim, deprem haftası kapsamında kentsel dönüşüm bedeli için ev sahiplerine ayda 2 bin TL, 3 bin TL ve 4 bin TL seçenekleri ile kayıt olma imkanı...

Trabzon Yomra için özel kentsel dönüşüm planı!

Trabzon Yomra AK Parti belediye başkan adaylarından Doç. Dr. Volkan Yıldırım, hayata geçirilecek projeleri hakkında konuştu. Yıldırım, “Yomra ilçemizin gelecek vizyonuna uygun bir kentsel dönüşüm modeli ortaya koyacağız'' diye konuştu.

İzmir kentsel dönüşüm modeli örnek olacak!

“11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İzmir’de Alsancak Mimarlık Merkezi Konferans Salonu’nda 300 kişinin katılımı ile gerçekleşti..

İzmir Karabağlar'a Avrupa modeli kentsel dönüşüm!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde çığır aşılacak proje planlanıyor. Dönüşüm projesini AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı. 

Yap-sat modeli kentsel dönüşüm değildir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu imar ve kentsel dönüşüm konuları hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. 

Kentsel dönüşüm ve yık-yap modeli aynı değildir!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ve yık-yap modelini anlattı. İşte o haber...

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli 17 Aralık'ta atılacak!

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı İzmir’in farklı noktalarında kentsel dönüşüm hazırlıkları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk temeli 17 Aralık’ta Uzundere’de atacak. İzmir’deki “yerinde ve uzlaşmalı dönüşüm” modeli, Türkiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında “milat” olacak.

Bursa'da Yap, Transfer Et ve Yık kentsel dönüşüm modeli kullanılıyor!

Bursa Kent Gazetesi'nin yazarlarından Metin Carav bugünkü yazısında Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. İşte Mustafa Carav'ın o yazısı...

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşümü etap etap yapacağız!

Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Yapılacak kentsel dönüşümde yatırımcının karını minimumda, hak sahibinin karını maksimum seviyede tutacak bir finansman modeli uyguladık” dedi.

kentsel dönüşüm modeli konut toki Haberi

kentsel dönüşüm modeli konut toki

 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, deprem riski de göz önüne alındığında TOKİ'nin uygulamasını yaptığı "Kentsel dönüşüm" modelinin konut ve kentleşme politikalarında gündemin öncelikli maddesi haline geldiğini bildirdi. Gecekondu ve kaçak yapılaşma sorununun sadece yerel yönetimlerin gayretleriyle çözülemeyeceğine dikkat çeken Karabel, TOKİ'nin 9 yılda gecekondu dönüşüm kapsamında 34 projede 32 bin 33 konut ürettiğini açıkladı. İdare'nin 58 ilde 127 belediye ile kentsel dönüşüm projesi yürüttüğünün altını çizen TOKİ Başkanı, devam eden 135 kentsel dönüşüm projesiyle 200 bin 563 konut üretileceğini söyledi. 2011 yılında gecekondu dönüşümü kapsamında 9 bin 902 konut uygulaması başlatıldığını açıklayan Karabel, İdare'nin 2011'de sosyal konut projelerine de hız verdiğini bildirdi. Ahmet Haluk Karabel, "Yıl içinde üretilen 51 bin 117 konutun 9 bin 273'ü alt...