28 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm projeler

kentsel dönüşüm projeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için şimdiye kadar özel hesapta 650 milyon lira toplandığını, 2B' den ise 100 milyon lira geldiğini belirtti...

Kentsel dönüşümle evini boşaltana 500 TL yardım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde riskli evini kendi rızası ile boşaltanlara, yıkılarak yeniden yapılacak evini teslim alana kadar kira yardımı yapacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm için 1 milyar lira ek kaynak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2013 kentsel dönüşüm çalışmaları için 1 milyar lira ek kaynak ayırdıklarını ifade etti.

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Ümraniye'nin yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandı: Karabekir'e 61.350, Dudullu'ya 22.650 bağımsız birim yapılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'nin planlanan kentsel dönüşüm projelerini tek tek açıkladı. Peki yeni projeler hangi mahallelerde olacak? İşte detaylar...

TOKİ Burdur kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Yeni projeler için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Burdur kentsel dönüşüm projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Ümraniye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalarına hız veren Ümraniye Belediyesi, kentsel dönüşüme başlıyor. Ümraniye’nin çehresini değiştirecek projeler arasında yer alan Elmalıkent Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm projeleri belirlendi!

Projeler için Urfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa'ya müjdeleri verdi Bakan Kurum'un Urfa'da yapılacak kentsel dönüşüm projeleri, tapu sorunlarının çözümü, Büyükşehir'e yapılacak yeni hizmet binası ile birçok yenilik hakkında açıklamalar yaptı...

Kentsel dönüşüm için 16 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019 yılı için kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar dâhil olmak üzere tüm projeler için yaklaşık 16 milyarlık yatırım yaptık” dedi.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm'de ikinci etabın ihalesi hazır!

İmar A.Ş. ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından Kayseri'de sürdürülen projelerle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni dönemde Kayseri'de başlatılacak projeler hakkında bilgi aldı.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeyecek!

Yaptığı projeler ile Türkiye’de örnek gösterilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçedeki kentsel dönüşüm projelerinin hız kesmeyeceğini söyledi.

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

Nevşehir’e kentsel dönüşüm ve millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve ’İmar Barışı’ düzenlemesi ile ilgili çalışmaları incelemek üzere Nevşehir’e geldi. Kurum, devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşümü hızlandırdık!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, partililer ve vatandaşlarla buluştu. Yatırım ve projeler hakkında konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm hızlandırdıklarını ve imar barışıyla ilgili çığır açtıklarını söyledi. 

Mahalle konseptli kentsel dönüşüm projeleri geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Belediyeler kentsel dönüşüm alanlarını belirleyecekler, belediyeler projeler hazırlayacaklar" dedi...

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

kentsel dönüşüm projeler Haberi

kentsel dönüşüm projeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için şimdiye kadar özel hesapta 650 milyon lira toplandığını, 2B'den ise 100 milyon lira geldiğini belirterek, "Vatandaşlara verilen kira yardımı, kredi desteği ve nakliyeyle birlikte paranın 500 milyon lirası harcandı" dedi.


Bakan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl 5 Ekim'de İstanbul Esenler'den uygulamasını başlattığı kentsel dönüşümün birinci yılını değerlendirdi.


İlk çıktığında kentsel dönüşüm yasasının çok fazla ilerleyebileceğinin düşünülmediğini belirten Bayraktar, "Ancak gelinen noktada insanların kentsel dönüşüme ilgisi kar topu gibi büyüyerek devam etti" ifadesini kullandı.


-Kasımdan itibaren anahtar teslimleri başlayacak


Bakan Bayraktar, kanunun çıkmasından bu yana yaklaşık 1,5 yıl geçtiğini ancak yıkımların 5 Ekim'de başlatıldığını anımsatarak, bu sürede günde ortalama 200 daire sahibinin dönüşüm için başvurduğunu kaydetti.


Bunun, yasanın benimsendiğini ve kabul gördüğünü gösterdiğine işaret...