04 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm Şekip Karakaya

kentsel dönüşüm Şekip Karakaya

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde konuşma yapan Merkezi Adana'da bulunan Uluslararası Bilişim Firması SAMPAŞ'i İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, kentsel dönüşümün Türkiye'nin 'en büyük seçeneği' olduğunu söyledi.

İstanbul'a özel kentsel dönüşüm timi!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının baş rolündeki İstanbul için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı özel bir ekip kurdu. Ekip, TOKİ ve belediyelerle koordineli çalışıp dönüşümü planlayacak...

Afyon kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

KENTSEL dönüşüm projesi kapsamında Dinar Suçıkan Mahallesinde bulunan boşaltılmış evlerin yıkımı belediye ekip ve iş makineleri tarafından devam ediyor.

Kentsel dönüşüm altyapı sorunlarına çözüm olabilecek mi?

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı? Mülk sahiplerinin hakları nasıl korunabilir? Wise TV’ye konuşan Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya kentsel dönüşümde gelinen noktayı ve yapılması gerekenleri anlattı.

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı?

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı? Mülk sahiplerinin hakları nasıl korunabilir? Yatırımcılar hangi yolu izlemeli? Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili konuştu..

İşte Adana kentsel dönüşüm projesinin detayları!

Sampaş AŞ.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Adana'da 1078 dönüm alan üzerine yapılıp kentin en gözde semti olması planlanan 13 bin konut ve iş yerinin yer aldığı Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tanıttı.

Söke kentsel dönüşüm projesinde harita çalışmaları başladı!

Söke kentsel dönüşüm projesinde harita çalışmaları başladı. Proje kapsamında tespit edilen bölgelerde revizyon imar planı öncesinde halihazır harita alımları için ekipler çalışmalarını yapıyor. Üç ayrı ekip belirlenen alanlarda ölçüm işine başladı.

Söke'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar başladı!

Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar başladı. Proje kapsamında tespit edilen bölgelerde revizyon imar planı öncesinde halihazır harita alımları için ekipler çalışmalarını yapıyor. Üç ayrı ekip belirlenen alanlarda ölçüm işine başladı.

Kocaeli'de kentsel dönüşüm noktasında adımlar atıldı!

Kentsel dönüşüm saha çalışması başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' ndan gelen harita mühendislerinden oluşan dört kişilik ekip bu hafta durum tespiti yapmak için sahaya indi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'tan Perpa'da kentsel dönüşüm açıklaması!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve Sanpaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya ile “Kentsel Dönüşüm” panelinde dönüşüm çalışmalarıyla yenilenen Kağıthane’yi anlattı.

Şekip Karakaya: Kentsel dönüşüm Türkiye'nin en büyük seçeneği!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde konuşma yapan Merkezi Adana'da bulunan Uluslararası Bilişim Firması SAMPAŞ'i İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, kentsel dönüşümün Türkiye'nin 'en büyük seçeneği' olduğunu söyledi.

Bayrampaşa kentsel dönüşüm projesi ihalesini Şekip Karakaya aldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığıma aday olmak için AKP'ye başvuran Şekip Karakaya'nın, istanbul Bayrampaşa Belediyesinden davet yöntemiyle yapılan 5,8 milyon TL'lik 'Kentsel Dönüşüm' proje ihalesini aldığı ortaya çıktı...

Onduline kentsel dönüşüm için özel ekip kurdu!

Çatı ve cephe kaplama levhaları satışı yapan Onduline, bu yıl yüzde 12 büyüdü. Firma, kentsel dönüşüm için özel ekip kurdu...

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

kentsel dönüşüm Şekip Karakaya Haberi

kentsel dönüşüm Şekip Karakaya

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 27-28 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen "Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi" İstanbul Conıad Otel'de Türkiye ve yurt dışından konuşmacıların katılımıyla yapıldı. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya'nın da katıldığı zirvede kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden Şekip Karakaya, 6306 sayılı yeni kanunun , kentsel dönüşüm için yarattığı fırsatlara dikkat çekti. 

'Akıllı Şehirler' konusunun gün geçtikçe öneminin arttığını vurgulayan Karakaya, şehirli nüfusun Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Karakaya şöyle devam etti: "Bu anlamda şehirlerde yaşam kalitesini belli bir seviyede tutabilmek ve hatta iyileştirmek için 'akıllanmak' gerekiyor. Bugün Türkiye, akıllı kent sistemleri için geliştirdiği uygulamalarla Avrupa ülkelerinin de önünde yer alıyor. Ancak önemli olan akıllanma iradesi. Bir...