21 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm tasarıları

kentsel dönüşüm tasarıları

Çevre ve şehircilik Bakanlığı hazırlanan yönetmelik taslağına göre mimari dokuya kentsel tasarım rehberi hazırlıyor...

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletname geçerli mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, binanın kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletnamenin geçerli olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Diyarbakır Bağlar’da kentsel dönüşüm için dev işbirliği!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgelerin başını çeken Bağlar ilçesinde sorunun çözümü için önemli bir adım atıldı. Bağlar ilçe belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalışıp 5 yılda kentsel dönüşümü gerçekleştirecek.

Avcılar’da kentsel dönüşüm şart!  

Ege ve Marmara Bölgesi’nde artçı sarsıntıların devam edeceğini söyleyen Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, depremin özellikle Avcılar ve Beylikdüzü'nde hissedileceğini söyledi. Gündoğdu, ''Avcılar’da kentsel dönüşüm şart'' dedi.

Karabağlar’a kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Şengül, Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm satışları başladı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladı...

Karabağlar'da kentsel dönüşüm ısrarı!

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi kura sonuçları listesi!

Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi kura sonuçları listesi haberimizde yer alıyor. Projeyle birlikte yeşil alan ve sosyal tesislerin sayısı da artırılacak.

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bilirkişiden geçmedi!

İzmir Karabağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi üst ölçekli planlara, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan bütünlüğüne ve planlamanın eşitlik ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle bilirkişiden geçmedi.

kentsel dönüşüm tasarıları Haberi

kentsel dönüşüm tasarıları

Çevre ve şehircilik Bakanlığı hazırlanan yönetmelik taslağına göre her şehrin mimari dokusu ile kentsel tasarım rehberi hazırlanacak. Taslağa göre görüntü kirliliğinin önlenmesine yönelik cephe iyileştirme ve kentsel dönüşüm projeleri bu rehpere göre...