29 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yapan firmalar

kentsel dönüşüm yapan firmalar

Kentsel dönüşümde vatandaş sıraya girdi. Kentsel dönüşümde talep patlaması yaşanıyor. İlk 7 ayda çalışmalar 1.5 kat artarken, ilk sırayı 400 bin hasarlı binayla İstanbul aldı.

Kentsel dönüşüm projeleri girişimci sayısını arttırdı!

Günümüzde artan kentsel dönüşüm projeleri, elinde sermayesi olanı inşaatçı yaptı. 2012'den bu yana ana faaliyet konusu inşaat olan 19 bin 254 yeni şirket kuruldu. Şirketlerin 699'unda yabancı sermaye ortaklığı oluştu

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Antalyalılara müjde!  Kentsel dönüşüm projesinde erken ödeme yapanlara tapuları teslim ediliyor!

Antalya, Korkuteli Belediye Başkanı Arasta projesi Kentsel dönüşüm projesini yapan BY Güzel İnşaat ve hak sahiplerine törenle tapuları teslim etti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesi için el birliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı ve Ali Engin dava hakkında basın açıklamasında bulundu.

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Sel felaketinin çözümü kentsel dönüşüm!

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den kentsel dönüşüm eleştirisi!

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesine yönelik değerlendirme yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, dönüşümde yüzde 50'ye yakın kesinti yapıldığını dile getirdi. 

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Hacılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında daire teslimleri devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yaz ayında yeni binaların temelinin atılacağının müjdesini verdi.

kentsel dönüşüm yapan firmalar Haberi

kentsel dönüşüm yapan firmalar

Kentsel dönüşüm çalışmaları, 2014'ün ilk 7 ayında geçen yıla göre 1.5 kat arttı. Vatandaş evini kentsel dönüşüme sokabilmek için harekete geçerken, İstanbul'da 400 bin kişi hasarlı bina tespiti yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük önem verdiği kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri çalışmaların yavaşladığına dair iddialara karşı çıkarken, kentsel dönüşüme giren riskli bina sayısının arttığına dikkat çekiyor. 


ÇALIŞMALAR 1.5 KAT ARTTI 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin göreve gelmesiyle birlikte çalışmalar yoğunlaştırılırken, geçen yıla göre kentsel dönüşüme giren bina sayısında bir buçuk kat artış olduğu belirtiliyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, 2013'te kentsel dönüşüm için 63 bin bina tespiti yapılırken, 2014'ün ilk 7 ayında ise 155 bin riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alındı....