09 / 05 / 2024

Kentsel Dönüşüm Yer Seçimi

Kentsel Dönüşüm Yer Seçimi

İnsan odaklı bir uygulama olan kentsel dönüşüm projeleri, yaşanılabilir standartlarda kentler oluşturma amacı taşıyor. Peki, kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? İşte sorularınızın yanıtı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakın zirvede hangi ilçe var!

Büyük Marmara depremi adım adım yaklaşırken son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında da kentsel dönüşüm yer alıyor. İşte İstanbul'da hayata geçirilen dönüşüm projeleri...

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Sarıyer Derbent'te kentsel dönüşüm hazırlığı!

1.600 adet gecekondunun bulunduğu Sarıyer Derbent'te kentsel dönüşüm hazırlığı başladı.

Kentsel dönüşüm karar masalarında kadınlara yer verilmeli!

AK Parti İstanbul Milletvekili Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili karar masalarında kadınlara yer verilmesi gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016!

Kira Yardımı Uygulamaları Klavuzunda kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarına yer veriliyor. 2015 yılından itibaren kira yardımı için yapılan başvurularda ikamet koşulu aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016..

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2016!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, Bakanlık tarafından riskli binası yıkılan kimselere sunulan yardımlar arasında yer alıyor. Peki, 2016 yılında kira yardımları ne kadar oldu? Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?

Kentsel dönüşüm planlayan müteahhit firmanın işi halkla olmalı!

Kentsel dönüşüm planlayan bir müteahhit firmasının basınla değil, halkla işi olmalıdır. Basında çıkmanın değil, halkın gönlünde yer almanın hesaplarını yapan inşaat firması iki dünyada da kazanır.

Yahyalı'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezinde başlattığı Dağbalı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan hak sahiplerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu kredi genellikle yıkılan evin inşası için kullanılıyor. Peki, hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?

Kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli binasını yıktıran kimselere birtakım finansal destek veriliyor. Bu destekler arasında yer alan kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Kentsel Dönüşüm Yer Seçimi Haberi

Kentsel Dönüşüm Yer Seçimi

Kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Yaşanılabilir standartlarda kentler oluşturma amacı olan kentsel dönüşüm ile ilgili en çok sorulan sorular arasında "Kentsel dönüşüm nasıl olacak?", "Kentsel dönüşüm nasıl uygulanacak?" gibi sorular bulunuyor.


Kentsel dönüşüm uygulamalarına dair merak edilen hususlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan rehberde yer alıyor. Burada yer alan bilgiler doğrultusunda "Kentsel dönüşüm nasıl yapılıyor?" sorusunun yanıtı karşımıza şu şekilde çıkıyor:


Kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Ülkemizde, kentsel dönüşüm çalışmaları yerel yönetimlerin yer seçimi yaparak belediye meclis kararı alınması sonucu başlamaktadır. 


Yerel yönetimler alınan meclis kararı ile birlikte Toplu Konut İdaresi Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı'na müracaat etmesi sonucu önprotokol imzalanır. 


İmzalanan önprotokol de yerel yönetimler 6 aylık süre zarfında harita işlemleri, hak sahipliği tespiti, zemin etüd çalışmaları, taslak imar planlama çalışması ve fizibilite çalışmasını tamamlamak zorundadır. 


Hazırlanan...