05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm yetki belgesi nasıl alınır

kentsel dönüşüm yetki belgesi nasıl alınır

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın açıkladığı riskli alanlar haritası ile bakanlığın riskli ilan ettiği alanlar yüzde 72.9 örtüşmüyor. Riskli alan ilan edilen ilçelerin şehrin merkezinde, konut değeri yüksek bölgeler olması dikkat çekiyor.

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm kredisi!

İller Bankası kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK, 25 bin nüfusun üstündeki yerlerde kredi verebilecek.

İLBANK'a kentsel dönüşüm yetkisi!

Komisyonda kabul edilen diğer bir düzenleme kapsamında İller Bankası'na (İLBANK) kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi.

Bingöl Belediyesi kentsel dönüşüm için kredi çekecek!

Bingöl Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında, kentsel dönüşüm için ihtiyaç duyulan 230 milyon Türk Lirası kredi işleriyle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesi kentsel dönüşümde yetki istedi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yenişehir Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' için Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç'e meclisten yetki istedi.

İzmir Karabağlar'da muhtarlar kentsel dönüşümü görüştü!

Karabağlar'da muhtarlar bir araya geldi. Toplantıda en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu ve bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını istedi.

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm için yetki aldı!

Geçtiğimiz ay içerısine Bakanlar Kurulu tarafından alınan Adıyaman'daki kentsel dönüşüm projesi kararı için Adıyaman Belediyesi'ne yetki verildi.

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm için yetkiyi aldı!

Geçtiğimiz ay içerisinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan Adıyaman’daki kentsel dönüşüm projesi kararı için Adıyaman Belediyesi’ne yetki verildi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla başlatılması için çalışma yapılıyor.

Torbalı kentsel dönüşüm projesinde yetki ilçe belediyesinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı’daki Çaybaşı - Yeni Mahalle’de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı...

İlçe belediyeler kentsel dönüşümde yetki hızını artmalı!

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. yerel belediyelere yetki ve insiyatif vermelidir. İlçe belediyeler yetki sorumluluğunda "Kentsel Dönüşüm" hızını artırmalıdır.

İzmir'de kentsel dönüşüm uzlaşıyla yapılacak!

Kentsel dönüşümü uzlaşıyla yapmak istediklerinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bölgede bizim yetki alanımızda Aktepe ve Emrez var. Kentsel dönüşümü rızayla, uzlaşıyla yapacağız." dedi.

Karabağlar kentsel dönüşüm projesi için anket yapılacak!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kentsel dönüşüm konusunda belediyeye yetki devri verilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesi esnafı ve mahalle sakinleriyle üçüncü kez bir araya geldi

Kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti yetki belgesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde yıkılacak riskli yapılar Bakanlık tarafından lisans verilen kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti yetki belgesi nasıl alınır?

kentsel dönüşüm yetki belgesi nasıl alınır Haberi

kentsel dönüşüm yetki belgesi nasıl alınır

Milliyet'in haberine göre, Türkiye’de 6.5 milyondan fazla evin yenilenmesi hedefiyle başlayan dönüşüm sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı ilçelerde ‘riskli alanlar’ ilan etti. Riskli alan ilan edilen bölgeler inşaat firmalarının ilk adresi oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni gayrimenkul projelerinde vergi ve harçlardan muaf olunması, KDV’nin yüzde 18 yerine yüzde 1 olması ve kimi ilçelerde sağlanan imar artışı bu ilçelerdeki dönüşümü daha karlı bir yatırıma çevirdi.


Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “‘Kentsel dönüşüm neden bu ilçelerde başladı’ derseniz buna bilimsel cevap yok. Kentsel dönüşüm şuan müteahhitlik hizmeti olarak ilerliyor. Oysa dönüşüm lüks rezidans yapmakla değil, omurgası sağlam ama uygun fiyatlı evler yapmakla olur” dedi.


İstanbul’da ilçeleri inceleyen kapsamlı bir çalışma yapılmadığını, bina envanterinin çıkarılmadığını söyleyen Görür, müteahhitlerin ilgi duyduğu...