10 / 01 / 2025

Kentsel dönüşümde belediyeler ne yapmalı

Kentsel dönüşümde belediyeler ne yapmalı

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Marmara Bölgesi'nde biriken enerji, olası bir depremin şiddetinin en az 7,3, en fazla 7,7 olabileceğini söylüyor. Bundan aşağı bir depremle karşılaşmayız" dedi.

Kentsel dönüşümde belediyeler bilincini artırıyor!

Belediyeler dönüşüm bilincini arttırıyor.Bursa'nın belediye başkanlarına kentsel dönüşümde nasıl bir yol izlediklerini sorduk işte belediye başkanlarının kentsel dönüşümde izledikleri yollar...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kira yardımı 2015'te 735 liraya yükseldi. İstanbul'da kira yardımlarını yerel belediyeler yapıyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kentsel dönüşümde yıkım parası ne kadar?

Kentsel dönüşümde, riskli yapıların tespiti üzerine belediyeler tarafından yapılan kontrollerle yıkımlar gerçekleşiyor.Peki, Kentsel dönüşümde yıkım parası ne kadar?Kentsel dönüşüm parası nereden alınıyor?

Kentsel dönüşümde resmi süreç ve riskli alanlarda imar planı yapımı tartışılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanı, YTÜ Öğretim Üyesi Mehmet Şimşek Deniz, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği etkinlikte Kentsel Dönüşümde Resmi Süreç ve Riskli Alanlarda İmar Planı Yapımı'nı anlatıyor.

Gölcük'te kentsel dönüşümde ölçümler başladı!

Gölcük'te kentsel dönüşümde ölçümler de başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen harita mühendislerinden oluşan dört kişilik ekip bu hafta durum tespiti yapmak için sahaya indi.

Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek!

Kentsel dönüşüm yasasının en önemli özelliklerinden birisi de müteahhitlere tanımış olduğu muafiyetlerdir. Avukat Ali Güvenç Kiraz 'Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek ' dedi.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahibi ile kiracılara devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet desteği nedir? Kentsel dönüşümde finansal destekler nelerdir?

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası yaşanıyor. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi.

Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ' Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık' dedi.

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde belediyeler ne yapmalı Haberi

Kentsel dönüşümde belediyeler ne yapmalı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünce Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen ''4. Düzce Deprem Çalıştayı'' kapsamında "12 Kasım Düzce depreminden bugüne" konulu sunum gerçekleştiren Gündoğdu, Türkiye'de deprem riskinin sürekli olduğunu söyledi. 


Geometrik verilere göre, Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde yer alan İstanbul'un her yıl 2 santimetre batıya doğru kaydığını aktaran Gündoğdu, "Bu hareketin enerjisini Marmara Bölgesi karşılamak zorunda. Eğer bunu karşılayamazsak daha büyük sorun olacak. Marmara Bölgesi'nde biriken enerji, olası bir depremin şiddetinin en az 7,3, en fazla 7,7 olabileceğini söylüyor. Bundan aşağı bir depremle karşılaşmayız. Önemli olan Düzce'de olduğu gibi yüksek ivmeli olmamasıdır. Bu, bir felaket olur. Böyle bir felaket olursa İstanbul'u kurtarmak çok zor olacaktır" diye konuştu. 

Gündoğdu, deprem nerede olursa olsun herkesin yardım elini uzatması gerektiğini ifade ederek...