06 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde eski binalar

Kentsel dönüşümde eski binalar

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Kentsel dönüşümde master plan dönemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan "master plan" dönemine geçiliyor. Dönüşüm alanındaki konut sahipleri yeni kurulacak çevre dostu şehirlere transfer edilecek. Eskişehir ve İstanbul’da ilk adımlar atılıyor

Eskişehir kentsel dönüşümde geri kaldı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik: Eskişehir kentsel dönüşümde diğer illere göre geri kaldı. Sürecin hızlanması gerekir. Bu konuda vatandaşlar yetkili kurumlarca bilgilendirilmeli...

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümde metruk binalar yıkıldı!

Kentsel dönüşümde önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki metruk binaların yıkımına yağmurda da devam etti. Davutdede Mahallesi’nde tehlike arz eden eski Kur’an kursu binası Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Gazi Çelik: Eskişehir kentsel dönüşümde hız kazanmalı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eskişehir'in dunımunu değerlendirdi. Çelik, Eskişehir'in kentsel dönüşümde diğer illere göre geri kaldığını, hızlanması gerektiğini söyledi.

Eskişehir kentsel dönüşümde geride kaldı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eskişehir'in durumunu değerlendirdi. 6306 Kentsel Dönüşüm Yasası ile Eskişehir'in kentsel dönüşümde hız kazanması gerektiğini, diğer illere göre geride kaldığını b

Kentsel dönüşümde resmi süreç ve riskli alanlarda imar planı yapımı tartışılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanı, YTÜ Öğretim Üyesi Mehmet Şimşek Deniz, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği etkinlikte Kentsel Dönüşümde Resmi Süreç ve Riskli Alanlarda İmar Planı Yapımı'nı anlatıyor.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde eski binalar Haberi

Kentsel dönüşümde eski binalar

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları müracaat üzerine, Bakanlıkça lisans verilen ve listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi internet sitesi ile www.kentseldonusum.gov.tr adresinde güncel olarak yayımlanan kurum veya kuruluşlarca risk tespiti yapılabiliyor.


Risk tespiti yaptırılması zorunluluğu bulunmamasına karşın, kentsel dönüşüm faaliyeti kapsamında yıkılıp yeniden inşa edilmek istenen binalar için risk tespit raporunun alınması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?


Kentsel dönüşümde eski binaların yıkılması için öncelikle Bakanlık tarafından yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından risk tespit raporunun düzenlenmiş olması gerekiyor.


Riskli bina tespiti ile ilgili diğer sorular ve Bakanlık tarafından verilmiş yanıtları şu şekilde sıralanıyor:


Binanın risk tespitini yaptırabilmek için maliklerin 2/3 çoğunluğu gerekli midir?

Binanın risk tespitini...