05 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde kültürel miraslar

kentsel dönüşümde kültürel miraslar

Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel mirasın korunmasına, yapı denetimine ve deprem toplanma alanları TBMM'de konu oldu..

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Yaşlılar, kentsel dönüşümde en kırılgan grup!

Kentsel Dönüşüm ve Metropolde Yaşlanmak: İstanbul Örneği araştırmasının bulguları açıklandı. İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Şentürk, araştırmanın sonucunda, yaşlıların kentsel dönüşümde en kırılgan grup olduğunun tespit edildiğini söyledi...

Samsun Canik, kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu!

Samsun Canik Belediyesi, ilçeyi son 5 yılda hayata geçirdiği projelerle geliştirdi. 15 yılda sosyal kültürel ve ekonomik dönüşümün sağlandığı ilçe kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu.

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşümde KHK müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı "Kentsel dönüşümde KHK çıkarılsın diye bastırıyorum" açıklaması üzerine sektör temsilcileri Bakanlık ile görüştü. Kentsel dönüşüm çıkarılacak KHK ile hızlanacak...

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

kentsel dönüşümde kültürel miraslar Haberi

kentsel dönüşümde kültürel miraslar

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel mirasın korunmasına, yapı denetimine ve deprem toplanma alanlarına ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı.

Sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Gürer, ilk olarak "Kentsel dönüşüm planları ve uygulamalarında tarihi ve kültürel mirasın korunması, zarar azaltma ve risk yönetimi gibi unsurlar dikkate alınmakta mıdır?" diye sordu.

"Örneğin Niğde ilinde Efendi Bey Mahallesi'nde tarihi yapılar incelenerek mi yıkılmalarına olanak tanınmıştır?" sorusunun da  cevaplandırılmasını isteyen Gürer, 4 sorusuna daha yanıt aradı.

Gürer'in soruları


1- Yapı denetimi konusundaki düzenlemelerin ve uygulamaların her aşamasında meslek odalarının görüşleri dikkate alınarak sürece katılımları sağlanmakta mıdır?

2- Yapı Denetimi Kanununun kapsamı kamusal yatırımları da içerecek biçimde genişletilmesi düşünülmekte midir?

3- Kent merkezlerinde afet sonrasında yaşamı...