18 / 07 / 2024

Kentsel dönüşümde uzlaşma kültürü nedir

Kentsel dönüşümde uzlaşma kültürü nedir

İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin Başkanı Sevgi Molva ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı ziyaret etti.

Doç. Dr. Sinan Cansız kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetlere parmak bastı!

İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız kentsel dönüşümde yaşanan sorunlar ile ilgili önemli açıklamalar yaparak vatandaşların mağdur olduğu konulara değindi.

Kentsel dönüşümde tebligat için kapı kapı dolaşma bitti: Bina tahliyesine 90 gün sınırı geldi!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen bina için hak sahiplerine İstanbul ya da Almanya gibi adreslerde kapı kapı dolaşarak tebligatta bulunulmayacak. Önceden 6-9 aya uzayan bina tahliyesi süresine de 90 gün sınırı geldi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.

Kentsel dönüşümde uzlaşı şart!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka için hayata geçirelecek kentsel dönüşümde uzlaşı için çağrıda bulundu. 

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde vatandaş mağdur olmayacak!

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların mağduriyetlerini ortadan kaldıracak yönetmelik değişikliği dün yürürlüğe girdi. Vatandaşlar inşaatı 1 yıl geciktiren ya da 6 ay durduran müteahhitle olan sözleşmeyi feshedebilecek.

Kentsel dönüşümde teminat ya da tamamlama sigortası şartı!

Kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri sona erdirmek adına Bakanlıklar bir dizi çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıkladı. 

Kentsel dönüşümde vatandaş korunacak!

Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde vatandaşın korunması, mağdur olmaması noktasında çalışmalarımız olacak" dedi.

Hamza Dağ: Kentsel dönüşümde vatandaş mağdur olmamalı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu. Dağ, ''Kentsel dönüşüm konusunda en önemli kıstas vatandaşların mağdur olmamasıdır'' diye konuştu.

Kentsel dönüşümde vatandaş mağdur edilmeyecek!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Gaziosmanpaşa ziyaretinde kentsel dönüşüm hakkında konuşma yaptı. Uysal, "Kentsel  dönüşüm aslında, bir kentle birlikte, ekonomisinin, ticaretinin ve sanayisinin yeniden planlanmasıdır" dedi..

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Kentsel dönüşümde uzlaşma kültürü nedir Haberi

Kentsel dönüşümde uzlaşma kültürü nedir

İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin Başkanı Sevgi Molva ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı ziyaret etti. Çiğli ve kentin geneliyle ilgili mimari uygulamaların ve yasal düzenlemeler gibi konuların konuşulduğu ziyarette Çiğli'de gündeme gelecek kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinildi. Arslan, "Kentsel yenileme doğru biçimde yapılması gerekiyor. Uzlaşma kültürü oluşturulmalı"...