21 / 05 / 2024

kentsel dönüşümle yeniden yapılacak konutlar

kentsel dönüşümle yeniden yapılacak konutlar

Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel Türkiye'deki toplam 19 milyon konuttan 10 milyonunun yapı ruhsatı bulunmadığını, ruhsatı bulunan 50 yaş üstündeki 5 milyon konutun da kullanım ömrünü tamamladığını bildirdi....

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

İstanbul Esenler'de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

Esenler Belediye Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek bugüne dek 60 bin konutun yıkılarak yeniden yapıldığını söyledi.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Rize kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine inşa edilecek yöresel mimariye uygun binalarla şehrin silueti değişecek.

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

İstanbul'da kentsel dönüşümü etkileyecek yeni düzenleme!

İstanbul için imar planı teklifi hazırlandı. Teklif, kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binaların daha önceki imar hakkından faydalanmasını içeriyor.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Narlıdere kentsel dönüşümle yeniden doğacak!

İzmir Narlıdere yeniden doğuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığı Narlıdere'ye yemyeşil bir spor vadisi ve metro geliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"Önümüzdeki iki yılda alt yapı ve projeleri bitireceğiz" dedi...

Kentsel dönüşümle evini yenileyeceklere müjde!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından tedirginlik yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşümle evlerini yenilemek istiyor. Riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kocasinan'ı kentsel dönüşümle yenilediklerini söyleyen Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan'ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm bizim için en önemli çalışmalardan birisidir'' dedi.

kentsel dönüşümle yeniden yapılacak konutlar Haberi

kentsel dönüşümle yeniden yapılacak konutlar

Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel Türkiye'deki toplam 19 milyon konuttan 10 milyonunun yapı ruhsatı bulunmadığını, ruhsatı bulunan 50 yaş üstündeki 5 milyon konutun da kullanım ömrünü tamamladığını bildirdi. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz ise İtalya eski Başbakanı Berlusconi'nin Sicilya'da yaptığı ve ülkeye 12 milyar dolara mal olan hataların İstanbul'da tekrarlanmaması gerektiğini söyledi.


Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) düzenlediği "Sektörel Toplantılar"ın ilkinde gayrimenkul sektörü ve kentsel dönüşüm masaya yatırılarak, bu alanda dünyadaki örnekler ve Türkiye'deki uygulamalarda yaşanan sıkıntılar ele alındı.


Toplantıda konuşan GYİAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel, ilk üç çeyrekte toplam 850 bin konut satıldığını belirterek, bunun 450 bininde konut kredisi kullanıldığını bildirdi. Türkiye'deki 19 milyon konutun sadece yarısının yapı ruhsatı bulunduğunu vurgulayan Dr. Gürlesel, şunları...