05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümün el kitabı haberleri

Kentsel dönüşümün el kitabı haberleri

İSTANBUL Kentsel Dönüşüm Derneği, sistemden yararlanmak isteyen vatandaşların konuyla ilgili tüm sorularına yanıt bulacağı bir kentsel dönüşüm el kitabı çıkardı. Kentsel dönüşümün el kitabı internette ücretsiz...

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesi için el birliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı ve Ali Engin dava hakkında basın açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin tapu oyunu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleri ile anlaşan bazı inşaat firmaları vatandaşın tapusuna kat karşılığı satış vaat ederek el koymaya başladı. 

Kentsel dönüşüm davasında emsal karar!

İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm davasında yerel mahkeme emsal bir karar verdi. Kentsel dönüşüm kapsamında yaşadığı apartman yıkılan ve kendisine iki yerine bir daire verilen Bilgin Çınarlıel, açtığı davayı kazandı.

Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Mersin Valiliği ve Mersin Biiyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu geniş bir kurumlar arası işbirliği ile tasarlayacağız. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder."

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, vatandaşların da rızasıyla ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, “El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder” dedi.

Manisa Soma'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Ege Linyitleri İşletmesi'ne (ELİ) ait 60 ve 40'ar yıllık apartmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan izinle yıkılmaya başlandı.

Artvin Murgul'da kentsel dönüşüm şart!

Murgul'da açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit Murgul'un Kabuk değiştirdiğini söyleyerek Murgul'da kentsel dönüşümün gerektiğine değindi. Murgul Bakır El İşlemeciliği kursunu ziyaret eden Cirit eline çekici alarak bakıra motif vermeye çalışt

Türkiye'de kentsel dönüşüm söylemleri el üstünde tutuluyor!

Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ve Türkiye'deki sürecini anlattı. Karabulut, Türkiye'de kentsel dönüşüm söylemleri el üstünde tutulduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümün el kitabı haberleri Haberi

Kentsel dönüşümün el kitabı haberleri

İSTANBUL Kentsel Dönüşüm Derneği, sistemden yararlanmak isteyen vatandaşların konuyla ilgili tüm sorularına yanıt bulacağı bir kentsel dönüşüm el kitabı çıkardı. Merak edilen tüm noktaları aydınlatan bu kitabın elektronik versiyonunu ise 'kentseldonusumelkitabi.com' adresinden ücretsiz ulaşabilmek mümkün. Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Catalkaya "Kentsel dönüşüme olan talep her gecen gün artıyor. Ancak insanların pek coğu kafalarındaki soru işaretlerine cevap bulmakta zorlanıyor. 


Bu kitabı çıkarmaktaki amacımız binasını yenilemeye niyeti olan insanları bilinçlendirmek ve bilgilendirmek" dedi. Bir yıllık sürede 200 bin ailenin kentsel dönüşüm sisteminden yararlandığını hatırlatan Catalkaya, bu süreçte kötü niyetli insanlar tarafından dolandırılan vatandaşların olduğunu da hatırlattı. 


Star...