01 / 05 / 2024

kentsel dönüşümün yapılma nedeni

kentsel dönüşümün yapılma nedeni

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Isparta'da ' Ne vereceğim, karşılığında ne alacağım ' diyor. Aslında yasaya can güvenliği olarak bakmak lazım" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Alper Beyaz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Nasıl yapılmalı? İşte cevabı...

Kentsel dönüşüm hangi yapıları kapsıyor?

Riskli yapı olarak tespit edilen ve risk raporu verilen binalar için kentsel dönüşüm süreci başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi yapıları kapsıyor?

Eyüp Çırçır Mahallesi kentsel dönüşümü için ihale yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Eyüp Çırçır Mahallesi ve yakın çevresini kapsayan 3 milyon 400 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanına yönelik veri elde etme işini ihaleye çıkardı. İhale 6 Ekim 2015 tarihinde yapılacak...

Pana Yapı, Cityscape'te kentsel dönüşümü anlattı!

Cityscape’i geride bırakan gayrimenkul sektörü, verimi işbirlikleriyle döndü. Fuarı değerlendiren Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk, Brooklyn Park ve Brooklyn Life projeleriyle katıldıkları fuarda yatırımcıya kentsel dönüşümü anlattıklarını söyledi.

Pana Yapı Cityscape'de kentsel dönüşümü anlattı!

Cityscape’i geride bırakan konut sektörü, verimi işbirlikleriyle döndü. Fuarı değerlendiren Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Brooklyn Park ve Brooklyn Life projeleriyle katıldıkları fuarda yatırımcıya kentsel dönüşümü anlattıklarını söyledi.

Kentsel dönüşümü vatandaş için yapıyoruz!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, kentsel dönüşümle ilgili rant iddialarına sert çıkarak, "Biz kentsel dönüşümü vatandaşlarımız için yapıyoruz" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Taşınmazı riskli ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında alınmış mülk sahiplerine devlet bazı finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardım başvurusu nasıl yapılır?

Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı yapıldı!

Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümle ilgili rant iddialarına sert çıkarak, “Biz kentsel dönüşümü vatandaşlarımız için yapıyoruz” diye konuştu.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri'ne kentsel dönüşüm anlatıldı!

İzmit Belediyesi’nden Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği’ne kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verildi. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantının oldukça yararlı geçtiği kaydedildi.

Moda Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moda Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdoğan Aydoğan ve Yusuf Murat Tüzün ortaklığıyla 120 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Eyüp, Akşemsettin Mahallesi'nde kuruldu.

Kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm yasası ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılıyor. Zeminin uygun olması halinde buraya yeni yönetmelikler dahilinde yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangi bankalardır?

Kentsel dönüşüm başvurusu nereye yapılır?

Kentsel dönüşümde riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilerek yıkım süreci başlıyor. Peki, kentsel dönüşüm başvurusu nereye yapılır? İşte kentsel dönüşüm süreci..

kentsel dönüşümün yapılma nedeni Haberi

kentsel dönüşümün yapılma nedeni

KENTSEL Dönüşüm Yasası (Afet Yasası) illerde Çevre ve Şehircilik müdürlüklerince uygulanıyor. Riskli yapı başvuruları müdürlükler bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Komisyonları tarafından değerlendiriliyor ve burada karar altına alınıyor. Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Isparta'da yasanın henüz 'riskli bina, riskli yapı' sürecinde devam ettiğini belirterek, "İnsanlar yasaya rant gözüyle bakıyor. 'Ne vereceğim, karşılığında ne alacağım' diyor. Aslında yasaya can güvenliği olarak bakmak lazım" diye...