07 / 05 / 2024

Kentsel Planlama uygulamaları

Kentsel Planlama uygulamaları

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri" Nevşehir'de yapıldı. Seminere Türkiye ve Almanya'dan akademisyenler, bürokratlar ve proje uygulayıcıları katıldı.

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türker Kentsel Planlama Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bahar Tüker tarafından kuruldu.

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Yalçınkaya tarafından kuruldu.

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Saruhan tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: Çevre, imar ve deprem sorununu çözeceğim!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’la ilgili 5 büyük hedefini açıkladı. İmamoğlu, 5 büyük hedefinden birinin doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunu çözmek olduğunu söyledi.

We Haliç'te teslimler 2020'de!

Geçtiğimiz yıllarda, İstanbul'un çeşitli ilçeleri için uluslararası mimari ve kentsel planlama ofislerinde master planlar çalışılmıştı. Kentsel dönüşüm içinde en büyük ölçeğe sahip ilçelerden biri bildiğiniz gibi Gaziosmanpaşa. 

Kentsel Planlama uygulamaları Haberi

Kentsel Planlama uygulamaları

Almanya ve Türkiye'deki enerji etkin kentsel planlama ve kentsel dönüşüm uygulamalarının ele alınacağı seminere Türkiye ve Almanya'dan akademisyenler, bürokratlar ve proje uygulayıcıları katıldı. 

Seminerin açılışında konuşan Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgiin Görer Tamer, Türkiye'nin konut stokunun önemli bir dönüşüm programı kapsamında yenilendiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümü ülkenin önemli bir kazanımı olarak gördüklerini ifade eden Tamer, bu dönüşümde geleceğin kentlerinin oluşturulduğunu belirtti. 

Dönüşümde enerji verimliliğine odaklı bir konut dokusu, su duyarlılığı olmayan bir yenileme, toprak ve doğa kaynaklarını tüketen bir dönüşüm içerisinde bulunulduğuna da dikkat çeken Tamer " Kentsel dönüşümün avantajı büyük olsa da geleceği de tüketen bir yol izlenmektedir. Almanya'dan gelen uzmanlar tarafından orada yapılan uygulamalar anlatılacak. 

Burada Türk ve Alman uygulamalar karşılaştırılarak uygulayıcılar tarafından...