05 / 05 / 2024

Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi

Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi

Arkitera tarafından düzenlenen ArkiPARC Gayrimenkul Fuarı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde bu yıl dördüncüsü düzenleniyor...

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Memur, işçi ve emekli maaşlarında uçurum: Kimin maaşı kaç lira oldu? Hemen bu rakamlara göz atın! 

Memur, işçi ve emekli maaşları arasındaki fark, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın seçilmiş ücret ve maaşlara ilişkin göstergelerin yer aldığı tabloda ortaya çıktı. İşte o rakamlar...

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Asrın felaketinin maddi boyutu belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2023 sensesi Kahramanmaraş ve Hatay zelzeleleri Raporu'nda zelzelenin yol açtığı hasarın Türkiye ekonomisi üstünde yaklaşık 2 trilyon TL'lik (103,6 milyar dolar) yük oluşturacağını öngördü.

Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın raporuna göre, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yol açtığı felaket Türkiye ekonomisine 2 trilyon liraya mal olacak.

İğneden ipliğe her şeyi ilgilendirecek rakam açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı hazırladığı raporunda yılsonu enflasyon tahminin yüzde 65 olarak açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu son olarak enflasyonu Eylül ayından yüzde 83,45 olarak açıklamıştı.

Bütçe çıldırdı 5 ayda 500 milyar lira açık bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca ortak hazırlanan Orta Vadeli Program’da, 2022 yılının ilk 7 ayında 29,5 milyar Türk Lirası fazla veren merkezi yönetim bütçesinin yılın geride kalan 5 aylık döneminde 490,7 milyar lira açık vermesi bekleniyor.

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İstanbul'da deprem için 800 bin TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Strateji ve Geliştirme Başkanlığı, “İstanbul’a 2021 yılında bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir?” sorusuna yanıt verdi. Yanıtta ayrılan kaynağın 800 bin Türk Lirası olduğunu ifade etti. 

Yüksek yapılar planlı koridorda yapılmalı!

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, kentsel dönüşümle ilgili kendisine sorulan soruları cevapladı. 

Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi Haberi

Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi

"Kentsel kalite için diyalog" sloganı ile yola çıkan ve Arkitera tarafından 10-11 Nisan 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde dördüncü kez düzenlenecek olan ArkiPARC Gayrimenkul Fuarı kapsamında belediye başkanlarının bölgelerindeki potansiyelleri de öne çıkarması amaçlanıyor.

Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliği ile düzenlenecek ve bir ArkiPARC Gayrimenkul Fuarı ön etkinliği olan “Başkanlar Konuşuyor” kapsamında belediyeler, yerleşmenin ekonomik, mekansal ve sosyal gelişimi için planladıkları yatırımları yatırımcılar ve geliştiricilere tanıtacak ayrıca stratejileri doğrultusunda bölgelerindeki potansiyel gelişme alanlarını anlatacaklar.


“Başkanlar Konuşuyor” etkinliğinin ilk konuğu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay...