10 / 05 / 2024

kenya demiryolları

kenya demiryolları

Kenya'da Çin'in mali desteği ile inşa edilecek ve komşu ülkeler Burundi ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne kadar uzanacak yeni demiryolları ağının temeli atıldı. Ülkenin en büyük altyapı projesi olan demiryolu 2017 yılında tamamlanacak...

Zen Demiryolları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zen Demiryolları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sezer Karakaya ve Yusuf Özen ortaklığında kuruldu.

Devlet Demiryolları KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, 20 gemi yükleme işçisi ve 42 tren teşkil olmak üzere 62 işçi alımı yapılacak.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

TCDD 114 işçi alacak! Devlet Demiryolları personel alımı iş başvuru şartları neler?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 114 işçi alacağı ilan edildi. 

TCDD 60 KPSS puanı ile 10 ilde yeni personel alacak! Devlet Demiryolları başvuruları İŞKUR'dan yapılacak!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 10 ilde, 24 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Peki, TCDD personel alımı başvuruları başladı mı? İşte TCDD personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Devlet Demiryolları'ndan gençlere müjde! 18- 36 yaş arası KPSS şartsız personel alımı yapılacak!

Devlet Demiryolları, İŞKUR aracılığıyla KPSS şartsız 18- 36 yaş arası personel almı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda görevlendirilmek üzere TCDD'ye 4 kişi alınacak.

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

Kenya’da Türk vatandaşlığı garantili emlak yatırımı reklamı yapıldı!

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, İstanbul'da bulunan lüks sitenin reklamı "Türkiye’de yatırım yapın 3 ayda vatandaşlık alın" ifadeleri kullanılarak gerçekleştirildi.

Özkar Demiryolları İnşaatı Limited Şirketi kuruldu!

Özkar Demiryolları İnşaatı Limited Şirketi  Pendik’te  500 bin TL sermaye bedeli ile Biret Karakaya ve Mahsum Özen tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için ihale yapılacağını sık sık dile getiriyor. Peki Kanal İstanbul projesinde neler olacak? Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Karmod, Kenya Nairobi'de' sahra hastanesi kurdu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, Kenya'nın başkenti Nairobi'de sahra hastanesi kurdu.

Kenya 500 bin yeni konut için Türk yatırımcıları bekliyor!

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki, Kenya'da ihtiyaç duyulan 500 bin yeni konutun inşası için Türk yatırımcılara çağrı yaptı.

kenya demiryolları Haberi

kenya demiryolları

BBC'nin haberine göre, temel atma töreninde konuşan Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, 50 yıl önce bağımsızlığını kazanmasından bu yana ülkedeki en büyük altyapı projesi olarak kabul edilen demiryolları ağının sadece Kenya'da değil, tüm Doğu Afrika bölgesinde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi. 


Projeyi "tarihi bir dönüm noktası" olarak niteleyen Kenyatta, demiryolları ağı sayesinde Doğu Afrika bölgesinin kıtanın en önemli yatırım merkezlerinden biri olacağını belirtti.   


Demiryollarının ilk kısmı, liman kenti Mombasa ile başkent Nairobi arasında inşa edilecek. 2017 yılında tamamlanması beklenen demiryolu sayesinde Mombasa ile Nairobi arasında yaklaşık 15 saat süren yolculuk, 4 saate inecek.  


İlk kısmın tamamlanmasının ardından demiryolları ağı, Uganda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Burundi ve Güney Sudan'a uzanacak. 


Demiryolu ağında azami hız sınırı yolcu trenleri için saatte 120 kilometre, yük...