10 / 05 / 2024

kenyada yeni demiryolu ağı

kenyada yeni demiryolu ağı

Kenya'da Çin'in mali desteği ile inşa edilecek ve komşu ülkeler Burundi ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne kadar uzanacak yeni demiryolları ağının temeli atıldı. Ülkenin en büyük altyapı projesi olan demiryolu 2017 yılında tamamlanacak...

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Deniz Yavuzyılmaz'dan Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Demiryolu ihalesi iddiası!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesine yönelik çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Bandırma - Osmaneli Demiryolu projesinin ihale süreci TBMM'de!

Bandırma Bursa Yenişehir Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu projesinin ihale sürecine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Delhi'deki gecekondular için yıkım kararı!

Yeni Delhi'de demiryolu rayları boyunca gecekondu bölgesinde konuşlanan toplamda 48 binden fazla ev yıkılacak.

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi dün gerçekleştirildi.

Trabzon Demiryolu projesi çizilmeye başlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Trabzon’un yeni bir havalimanına kavuşmak istediğini söyledi. Cora, Atatürk'ün hayali olan demiryolu projesinin çizildiğinin haberini verdi...

Çin’de kentsel demiryolu projeleri artarak devam ediyor!

Çin’in devlet planlama otoritesi Çarşamba günü, Şangay’da 298,35 milyar yuan (43,28 milyar dolar) değerinde yeni kentsel demiryolu projelerinin onayladığını dile getirdi.

kenyada yeni demiryolu ağı Haberi

kenyada yeni demiryolu ağı

BBC'nin haberine göre, temel atma töreninde konuşan Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, 50 yıl önce bağımsızlığını kazanmasından bu yana ülkedeki en büyük altyapı projesi olarak kabul edilen demiryolları ağının sadece Kenya'da değil, tüm Doğu Afrika bölgesinde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi. 


Projeyi "tarihi bir dönüm noktası" olarak niteleyen Kenyatta, demiryolları ağı sayesinde Doğu Afrika bölgesinin kıtanın en önemli yatırım merkezlerinden biri olacağını belirtti.   


Demiryollarının ilk kısmı, liman kenti Mombasa ile başkent Nairobi arasında inşa edilecek. 2017 yılında tamamlanması beklenen demiryolu sayesinde Mombasa ile Nairobi arasında yaklaşık 15 saat süren yolculuk, 4 saate inecek.  


İlk kısmın tamamlanmasının ardından demiryolları ağı, Uganda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Burundi ve Güney Sudan'a uzanacak. 


Demiryolu ağında azami hız sınırı yolcu trenleri için saatte 120 kilometre, yük...