05 / 05 / 2024

Kenyaya yatırımlar artıyor

Kenyaya yatırımlar artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bugün Kenya ve Uganda'ya giden iş dünyası temsilcileri böylece Afrika açılımını genişletiyor. 3 Haziran'a kadar sürecek ziyaretler kapsamında ticaret hacminin artırılması hedefleniyor.

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

Akyapı yatırımlarına tam gaz devam ediyor!

Son bir yıl içinde Limonlu Bahçe Konakları, Metkap ve Big Country projeleriyle 3 milyar TL'lik yatırıma başlayan Akyapı, inşaatlarına son sürat devam ederken yeni projeleri için de arsa yatırımları yapıyor. Başta sanayi ve ticari projeleri için hazırlıkta olan Akyapı, Dudullu, Hadımköy, Başakşehir v

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Türkiye'de kripto para yatırımları ne durumda?

Türkiye genelinde kripto para yatırımları giderek artıyor. Bugün 50'in üzerinde coin alım satımı yapan borsa bulunuyor. Hedef ise 2022'de bu rakamın 100'e ulaşması. 

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Türkiye'de hızlı tren yatırımları hız kesmiyor!

Ülke genelinde ulaştırma alanında yapılan yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Son yapılan YHT yatırımı ile İstanbul Ankara arası 35 dakika kısalacak.

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

Peker GYO yeni gayrimenkul yatırımlarına hazırlanıyor!

Çıkarılmış sermayesini 253 milyon TL’den 1 milyar 265 milyon TL’ye yükseltmek için SPK’dan onay alan Peker GYO, sermaye artırımından gelen geliri yeni yatırımlar için kullanacak.

Ongan İnşaat, Avrupa yatırımlarına başlıyor!

Ortadoğu'daki yatırımlarıyla adından söz ettiren Ongan İnşaat, Avrupa yatırımları için düğmeye bastı. Firma ilk olarak Karadağ'da 2,5 milyon Euro'luk projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

Kenyaya yatırımlar artıyor Haberi

Kenyaya yatırımlar artıyor

İş dünyası temsilcileri bugün Cumhurbaşkanlığı nezdinde gerçekleştirilecek ziyaretler kapsamında Uganda ve Kenya'ya çıkarma yapıyor. 3 Haziran tarihine kadar sürecek özel sektör heyet ziyaretleri kapsamında DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan bir değerlendirmede bulundu. "Şubat ayı sonunda 4 Sahraaltı Afrika ülkesine sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretle Türkiye'nin 2005'te başlattığı Afrika Açılımı’nda önemli bir dönemeci daha birlikte aldık" diyen DEİK Başkanı Vardan, bu ziyaretlerle, ikili ilişkilerde yeni bir dönemi başlattıklarını hatırlattı. 


ERDOĞAN ÖNDERLİĞİNDE 


Vardan, "Sahraaltı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili, Gana, Gine ve Nijerya’ya gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında, hem bölgeyi hem de bölge iş adamlarını tanımaya ve anlamaya yönelik çalışma yaptık. Ziyaretimiz bize gösterdi ki Türkiye, Sahraaltı Afrika’nın önemli bir ticari ve ekonomik ortağı olmaya hazır durumda. Sırada Kenya ve Uganda ziyaretleri var....