24 / 11 / 2024

KEP sistemi zorunlu mu

KEP sistemi zorunlu mu

Müteahhit ile üçüncü partiler arasındaki sözleşmeleri, emlakçı, ev sahibi ile kiracı arasındaki kira sözleşmeleri gibi alanları da kapsayan KEP sistemi zorunlu mu? İşte KEP sistemi zorunluluğu...

İkinci el otomobil satışında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor! 10 soruda güvenli ödeme sistemi!

İkinci el otomobil satışında Güvenli Ödeme Sistemi, bugünden itibaren tüm alıcı ve satıcılarda zorunlu hale getirildi.

Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren zorunlu olacak olan uygulama ne olacak?

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi zorunlu hale geleceği kaydedildi. Buna göre, merak ile beklenen fiyat listesi de belirlendi. 1 Ocak’tan itibaren zorunlu olacak. Ödemeler nereden ve nasıl yapılacak?

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi nasıl işleyecek? Ev sahipleri dikkat: Bakanlık yazı yolladı! 

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, hem satılık hem de kiralık gayrimenkuller için zorunlu olacak. Peki uygulama nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni düzenleme zorunlu hale gelecek! 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt alanında usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi için 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zam yapılacak!

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem, trafik sigortası primlerinde artışlarla başlıyor. Zorunlu Trafik Sigortası'nda prim sistemi değişiyor ve bir dizi zam üst üste gelmeye başladı. İşte detaylar...

Depozito dönemi başladı! 1 Ağustos’tan sonra artık zorunlu olacak!

Sıfır Atık Projesi ile gelecek yıl zorunlu tutulacak. Depozito yönetim sistemi logosu 1 Ağustos gününden itibaren tüm içecek ambalajlarının üzerinde yer almaya başlayacak. İşte detaylar!

Kamu inşaatlarındaki kalite çiple takip edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle kamu inşaatlarında Elektronik Beton İzleme Sistemi zorunlu olacak

Merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Merkezi ısıtma sistemi bulunan binalarda kullanılması zorunlu olan ısı pay ölçer sistemi için maliklerin yöneticilere başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi faturasını kim öder?

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Isı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Isı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer nerelerde kullanılır?

Türkiye’de 2007 yılında yürürlüğe giren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile ısı pay ölçer sistemi zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer nerelerde kullanılır?

KEP sistemi zorunlu mu Haberi

KEP sistemi zorunlu mu

KEP sistemi zorunluluğu!

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sistemi elektronik imza ve zaman damgası kullanılarak, bir e-postanın iletildiğini, gönderen/alan tarafların kimliklerini, iletinin ve eklerinin başkaları tarafından değiştirilmediğini garanti altına almayı, gönderim zamanını tespit etmeyi ve bunlarla ilgili hukuki geçerliliği olan delil üretmeyi sağlayan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.


Yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında bu sistemin hangi alanlarda kullanılabildiği şu şekilde açıklanıyor:


“Tacirler arasında,

Diğer tarafı temerrüde düşürmeye,

Sözleşmeyi feshe veya sözleşmeden dönmeye ilişkin

İhbar

İhtarlar

Noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılır.”


Ayrıca TTK’nın “Beyanlar, Belgeler ve Senetler” başlıklı 1525. maddesinde; “Tarafların açıkça anlaşmaları ve 18. maddenin üçüncü fıkrası saklı kalmak şartıyla,


İhbarlar,

İhtarlar,

İtirazlar ve benzeri beyanlar;

Fatura,

Teyit mektubu,

İştirak taahhütnamesi,

Toplantı çağrıları,

Ve bu hüküm uyarınca yapılan elektronik gönderme ve elektronik saklama sözleşmesi,


Elektronik ortamda düzenlenebilir,...