27 / 04 / 2024

Kepez emsal sorunu

Kepez emsal sorunu

Kepez ilçesinin Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde yaşanan emsal adaletsizliği tarihe karışıyor. İmar revizyonuyla mahallelerinin doğusunda inşaat emsal değeri 0.40’dan 0.60’a çıkarılıyor.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Kepez'de mülkiyet sorunu sona eriyor!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçe genelinde yaşanan mülkiyet sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Altınova’ya emsal artışı müjdesi!

Kepez Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısında Altınova'ya emsal artışı müjdesi verdi. Mecliste görüşülen uygulama imar planı revizyonu ile ticaret ve konut alanlarında 0.60 olan emsal 0.80'ne çıkarıldı.

Antalya Altınova'ya emsal artışı müjdesi!

Antalya Kepez Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı düzenlendi. Mecliste görüşülen uygulama imar planı revizyonu ile ticaret ve konut alanlarında 0.60 olan emsal 0.80'ne çıkarıldı.

Kepez'in mülkiyet sorunu çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez’in Avni Tolunay Mahalle sakinlerine müjdeyi verdi. Türel, Avni Tolunay’da 2B alanlarıyla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararlarıyla ilgili mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyledi.

Kepez'de mülkiyet sorunu çözülüyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bugüne kadar 40 binden fazla tapu tahsisi yaptık. Yeni dönemde şehrin yenilenmesiyle ilgili ülke çapında ses getirecek vizyon projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kepez’in 76 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez’in Ünsal ve Duraliler mahallelerinde 76 yıldır yaşanan mülkiyet sorunu çözülüyor. Mülkiyetlerle ilgili yargı kararı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu kapsamda bir komisyon kurulması yönünde adım atılacağını açıkladı.

Kepez'in 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bugüne kadar 40 bin tapu verdiklerini ve 40 binden fazla da tapu tahsisi yaparak, Kepez’in değerini arttırdıklarını açıkladı. 

Kepez ve Tütüncü'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe’nin yeni mahalle teşkilat başkanları ve yönetimleri ile buluştu. 

Kepez Habibler'de gecekonduların tapu sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez'in Habibler Mahallesi’nde Düden Çayı ve doğal sit alanı içerisindeki 600 gecekondu sahibine tapuları teslim edilecek.

Antalya Kepez'in tapu sorunu çözülüyor!

Kepez’de binden fazla gecekonduyu tapuyla buluşturacak adım Ankara’da atıldı. Üç ayrı bakan ile görüşen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çözümün 15 gün içinde şekilleneceğini müjdeledi

Kepez'deki emsal artışı yüksek katlı kentleşmeye yol açar!

Antalya Hürses Gazetesi'nin yazarlarından Abdullah Yalçın bugünkü yazısında Kepez'deki emsal artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Yalçın'ın o yazısı..

Kepez emsal sorunu Haberi

Kepez emsal sorunu

Kepez ilçesinin Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde yaşanan emsal adaletsizliği tarihe karışıyor. İmar revizyonuyla mahallelerinin doğusunda inşaat emsal değeri 0.40’dan 0.60’a çıkarılıyor. Aynı bölgedeki Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde yıllardır iki farklı emsal değeri sorunu yaşanıyordu. Mahallelerinin batısında 0.60 olan emsal, doğu kısmında ise 0.40’dı. Tapu problemi çözülen bölgenin batısında imara uygun modern konutlar inşa edilirken, düşük emsal değerinden dolayı doğu yakasında gecekonduların yerine modern konutlar yapılamıyordu.


BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİYLE EMSAL HAKSIZLIĞI GİDERİLİYOR

Emsal adaletsizliğini yaşayan 50 bine yakın kişi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den bu sorunun çözümünü talep etmişti. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini alamadığından dolayı imar çalışmasını neticelendiremeyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in desteği ile 3 mahallenin bir kısmında 30 yıla yakın yaşanan emsal...