15 / 05 / 2024

Kepez Uhut Camii

Kepez Uhut Camii

Antalya Kepez'de imar değişikliklerinin ardından iki yolun ortasında kalan cami, ilginç görüntüsüyle dikkati çekiyor...

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Kepez Uhut Camii imar değişince yolun ortasında kaldı!

Antalya Kepez'de imar değişikliklerinin ardından iki yolun ortasında kalan cami, ilginç görüntüsüyle dikkati çekiyor...

Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi’nde Otogar karşısında yer alan eski Köy Hizmetleri alanında yükselecek olan Ulu Camii Projesi ve İslam Eserleri Müzesi için start verildi.

Kepez Uhut Camisi'nin temeli atıldı!

Bulunduğu yerin üzerinden yol geçeceği için yıkılmak zorunda olan Uhut Camisi’ne yeni yer kazandıran Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, yeni caminin temel atma törenine katıldı.

Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatı incelendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Kepez'e iki yatırım daha geliyor!

Kepez Belediyesi, bu yıl içerisinde yapımlarını başlattığı merkez camii, şefkat ve huzur evi ile semt spor sahası yatırımlarından sonra ilçeye iki önemli proje daha kazandırıyor.

Kepez Merkez Cami ve külliyesinin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi'nin, 7 gün 24 saat canh Kuran'ı Kerim'in okunacağı, haftanın iki günü mevlidi şerifle Peygamber Efendimiz (SAV)'in anılacağı merkez camii ve külliyesinin temeli törenle atıldı.

Antalya Kepez Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yıl yatırım programına aldığı 7 büyük eserin ikincisinin de yapımını başlattı. 70 proje içerisindeki Kepez Merkez Camii ve Külliyesi'nin temeli törenle atıldı.

Çamlıca Camii'ne Ahmet Vefik Alp'ten altın kubbe önerisi!

Profesör Doktor Ahmet Vefik Alp'ten Çamlıca Tepesi'ne yapılacak Çamlıca Camii projesine altın kubbe önerisi geldi. Ahmet Vefik Alp Çamlıca Camii Proje Yarışması'nda 1. Mansiyon ödülü aldı..

Ahmet Vefik Alp: Büyük Çamlıca Tepesi Camii önemli bir proje!

Ahmet Vefik Alp: Büyük Çamlıca Tepesi Camii Istanbul siluetine etki yapacak önemli bir projedir. Bu konuda açılan proje yarışması süresinin çok kısa olması nedeniyle yarışmaya tamamlanmamış bir proje gönderebildim

Antalya Kepez'de satılık gayrimenkuller: 65 bin liraya!

Antalya Kepez'de bulunan gayrimenkuller 28 Şubat, 5 Mart ve 7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek ihalelerde satışa çıkacak

Tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'nde yangın çıktı!

Beyoğlu'nda dün sabah saatlerinde tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'sinin imam odasında yangın çıktı...

Alsancak Hocazade Camii karşısına 11 katlı otopark inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Hocazade Camii karşısına yapacağı 11 katlı “Tam otomatik otopark”ın yapım çalışmalarına başladı. 20 milyon liraya mal olacak modern otopark, Şubat ayında tamamlanacak.

Kepez Uhut Camii Haberi

Kepez Uhut Camii

Antalya Kepez Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde 1980'li yılların başında yapılan Uhut Camii'nin yer aldığı bölgede farklı tarihlerde imar değişiklikleri yapıldı. Daha önce tarlalardan meydana gelen mahallede zamanla konut sayısı arttı. Sabah'ta yer alan habere göre; imardan sonra yolların da yapıldığı mahallede, Uhut Camii'nin yer aldığı caddeye Elmalılı Hamdi Yazır adı verildi. Fakat imar çalışmalarının ardından mahallenin en eski camisi iki yolun ortasında kaldı.

Daha çok gecekondulaşmanın olduğu mahallede kentsel dönüşüm kararının ardından 3 yıl önce caminin yıkılması kararlaştırıldı. Yakın bölgede başka cami olmaması nedeniyle belediye, yeni bir cami inşa edilene kadar Uhut Camii'nde ibadetin devamına karar verdi. İki yolun ortasında kalan camiyi ilk görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

YENİ CAMİDE SONA YAKLAŞILDI

Ayrıca inşa çalışmaları devam eden yeni Uhut Camii'nin büyük bölümü tamamlandı. 2 bin...