29 / 04 / 2024

kerkük yanan kayseri çarşısı

kerkük yanan kayseri çarşısı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Kayseri TOKİ projesi yarın ihaleye çıkıyor!  618 konutluk yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Kayseri projesi yarın ihaleye çıkıyor. Kayseri TOKİ projesinde 618 konut yer alıyor.

SON DAKİKA! 4.8 şiddetinde deprem! 

Irak'ın Kerkük ilçesinde Türkiye saatine göre 00:43 sularında 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Irak'ta yaşanan depremin 4.8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları (THY) bir ilki gerçekleştirdi ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Irak'ın Kerkük kentindeki Kerkük Havalimanı'na, İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi.

Kerkük Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kerkük Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Alı Husseın Sha Shakor tarafından kuruldu.

Kayseri'deki gayrimenkul davasında kararı Danıştay verdi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Kayseri ilindeki bir gayrimenkul davasını kaleme aldı.

Halk Varlık Kiralama Kayseri Şeker 1.Tertip İhraç Belgesi!

Halk Varlık Kiralama'nın 1 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 1.Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

2020 Aralık'ta Kayseri'de 2 bin 280 konut satışı gerçekleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu Kayseri Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz yıl Aralık ayında Kayseri'de 2 bin 280 konut satışı yapıldığını açıkladı.

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Kerkük'te Uluslararası Maarif Okulu açılacak!

Irak'ta Bağdat ve Erbil'den sonra Kerkük kentinde de Uluslararası Maarif Okullarının açılması için girişimlere başlandığı belirtildi.

Kerküklü Araplar, Kürtlerin el koyduğunu iddia ettiği arazilerini geri istiyor!

Irak'ın Kerkük şehrindeki Araplar, 2003 yılından sonra Kürtlerin arazilerine el koyduğunu iddia ederek, topraklarının kendilerine iade edilmesini istiyor.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

kerkük yanan kayseri çarşısı Haberi

kerkük yanan kayseri çarşısı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak'ın Kerkük kentinde 26 Kasım tarihinde yanarak kullanılamaz hale gelen tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarımı için incelemeler yapıp bir rapor hazırladı. 

TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yanan çarşının onarılması için incelemeler yaptıklarını, Kerküklü yerel yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdikten sonra bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Esmer, hazırlanan raporu merkeze sunduklarını dile getirerek olumlu yönde dönüş yapılması halinde hemen onarım çalışmalarına başlamaya hazır olduklarını dile getirdi. 

Kerkük'ün Türkmenlerin merkezi kabul edildiğini ve çok sayıda Osmanlı eserinin bulunduğunu hatırlatan Esmer, ''2019 bütçemizin hacmine göre Kerkük'te (onarım) projeleri hayata geçireceğiz. Bu projeler arasında; tarihi Kerkük Kalesi, Buğday Hatun Türbesi, Osmanlı kışlası ve mezarlığı var. Bunlarla ilgili de raporlar hazırladık.'' şeklinde...