05 / 05 / 2024

kerkükteki kayseri çarşısı yıkılacak mı

kerkükteki kayseri çarşısı yıkılacak mı

Türkmen kenti Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigarı Kayseri Çarşısı için ‘büyük zarar gördü, yıkılsın’ raporu çıktı. Türkmenler yıkıma karşı çıkarken de Türkiye tarihi çarşı için harekete geçti.

Kayseri Kazancılar Çarşısı yenilenecek!

Melikgazi Belediyesi, Kazancılar Çarşısı'nı yeni bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başlayacak.

Tarihi Kayseri Çarşısı restore ediliyor!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ın Kerkük kentinde yanarak kullanılmaz hale gelen tarihi Kayseri Çarşısı'nın Türkiye'nin öncülüğünde restore edilmesi gerektiğini söyledi.

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Kerkük'teki Kayseri Çarşısı'nı AVM yapmak için yakmışlar!

Türkmen kenti Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigarı Kayseri Çarşısı için ‘büyük zarar gördü, yıkılsın’ raporu çıktı. Türkmenler yıkıma karşı çıkarken de Türkiye tarihi çarşı için harekete geçti.

Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor!

Irak Kerkük'te çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz duruma gelen tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor.

Kayseri Yeraltı Çarşısı’na raylı sistem piyangosu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeraltı Çarşısı’ndaki ziyaretinde çarşı için en büyük yatırımın Talas-Erkilet raylı sistem hattının çarşının yanından geçmesi olacağını belirtti.

Eskişehir Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü ertelendi!

Milli İrade Gazetesi'nin yazarlarından Bülent Özyazıcı bugükü yazısında Eskişehir Sanayi Çarşısı dönüşüm projesinin ertelenmesinden bahsetti. İşte Bülent Özyazıcı'nın o yazısı..

Eskişehir Sanayi Çarşısı kaldırılacak mı?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, EMKO'da esnafla buluştu. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı'nı kaldıracaklarını ifade etti. Toplantıya, Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç da katıldı.

Kazım Kurt: Küçük Sanayi Çarşısı kaldırılacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı’nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yenileniyor!

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Eskişehir Sanayi Çarşısı'ndaki dönüşümde son durum ne?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sanayi Çarşısı ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından net bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Kayseri Yeraltı Çarşısı'ndaki 62 dükkan kiralandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yeraltı Çarşısı içersindeki 62 dükkanın kiralanması işi ihalesini yaptı. Üç firmanın katıldığı ihaleyi en yüksek teklifi veren Yeraltı Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aldı.

kerkükteki kayseri çarşısı yıkılacak mı Haberi

kerkükteki kayseri çarşısı yıkılacak mı

Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigari Kayseri Çarşısı ile ilgili kirli plan, çarşının kül olmasından bir kaç gün sonra deşifre oldu. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, hala Kürt Bölgesel Yönetimi etkisinde olan yerel görevliler, yangınla ilgili hazırladığı raporda tarihi çarşının da kalemini kırdı. Raporda yangın ve müdahale esnasında sıkılan tazyikli su nedeniyle ayakta kalan binaların da yıkılması gerektiği iddia edildi. Ancak Iraklı Türkmenler, bölgenin tamamının yıkılamayacağını bu sabotaja karşı direneceklerini açıkladı.

AVM YAPACAKLARDI


Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Kayseri Pazarı’nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılması konusunda eski Kerkük Valisi Necmeddin Kerim tarafından hazırlanan bir rapor olduğunu belirtti. Yeni Şafak gazetesine konuşan Ali Mehdi, yaşanan yangın hadisesinin de bu projeden bağımsız görülmemesi gerektiğini söyledi. Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehdi, Kayseri Pazarı’nın Kerkük’ün kalbi...