19 / 05 / 2024

kestel geyikli baba türbesi ve camisi nerede

kestel geyikli baba türbesi ve camisi nerede

Bursa Kestel Babasultan köyünde Osmanlı ilk dönem eserlerinden olan Geyikli Baba Camisi ve türbesi Bursa İl Özel İdaresi tarafından aslına uygun olarak restore edildi. Ayrıca çevre düzenlenmesi yapılan cami hizmette hazır hale getirildi...

Ali Baba Yalıtım Anonim Şirketi kuruldu!

Ali Baba Yalıtım Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Hakan Cin tarafından kuruldu. 

Alican Ağaoğlu baba oluyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun oğlu Alican Ağaoğlu baba oluyor. Alican Ağaoğlu'nun 2 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Miray İskiliple kız çocukları olacak. 

Bursa Gürsu ve Kestel yatırımları masaya yatırıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6 ilçenin ardından Gürsu ve Kestel’i de ziyaret ederek, 2 ilçede devam eden ve 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırımları masaya yatırdı

Baba Taahhüt İnşaat Turizm Nakliyat Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baba Taahhüt İnşaat Turizm Nakliyat Gıda Ticaret Limited Şirketi Mehmet Baba tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ümit Bozdoğan 3. kez baba oldu!

Daha önce SOYAK, Makro İnşaat ve TORKAM İnşaat'ta satış ve pazarlama yöneticisi olarak görev yapan Ümit Bozdoğan 3. kez baba oldu.

Tahsin Babaş: Kentsel dönüşüm, ada bazında uygulanıyor!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Meclis toplantısında imarla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Tahsin Babaş Kuzeykent imar planlarını anlattı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kuzeykent imar planlarını anlattı.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Balçova arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu 1 Nisan eylemi!

Balçova Arsa Mağdurları, 1 Nisan Şaka Günü'nde, mağduriyetlerini ve tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında gösterdi.

Bursa Kestel'de 20 milyon TL'ye okul inşa edildi!

Hayırsever işadamı Alaattin Dağlı tarafından Bursa Kestel'e 20 milyon liraya teknik lise inşa edildi. Modern okul, 2017-2018 eğitim öğretim için hizmete açılacak.

Alanya Kestel'in yol hayali gerçek oldu!

Alanya Belediyesi Kestel Mahallesi’nin en önemli ulaşım arteri olan İsa Küçülmez Caddesi’nde 30 metrelik yolda parke ve kaldırım çalışmasını tamamladı.

Kestel kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde hazırlanan projenin onaylandığını bildirdi. Acar, yaşanan süreç ile ilgili bilgiler paylaştı.

Veli Ağbaba TOKİ sakinlerinin dertlerini dinledi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Beydağı TOKİ 1+1 konutlarında yaşayan vatandaşlarla buluştu.

kestel geyikli baba türbesi ve camisi nerede Haberi

kestel geyikli baba türbesi ve camisi nerede


Osmanlının ilk dönem eserlerinden ve Orhan Gazi tarafından yaptırılan Babasultan Camii ve Türbe restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bursa Kestel Babasultan köyünde Osmanlı ilk dönem eserlerinden olan Babasultan (Geyikli Baba) Camisi ve türbesi Bursa İl Özel İdaresi tarafından aslına uygun olarak restore edildi. Ayrıca çevre düzenlenmesi yapılan cami hizmette hazır hale getirildi.


Restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette Kestel Kaymakamı Cemil Aksak da hazır bulundu.


Tuğla ve taştan yapılmış olup, 2 sıra tuğla ve bir sıra taş dizisi peş peşe kullanılan yapı, 1855 depreminde zarar görmüş. Ecdat yadigarı eser ll. Abdülhamit tarafından da restore edilmiş. Daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 1958’de, Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından da 1963-1964 yıllarında onarılmış. 


İl...