04 / 05 / 2024

kıble

kıble

Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir köyde yaklaşık bir yıl önce köylülerce yapılan caminin inşaatında acele eden cemaatin kıbleyi hesaba katmaması, Karadeniz fıkralarını aratmayan görüntü ortaya çıkardı

Gulf Capıtal Danışmanlık Ve Enerji Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Gulf Capıtal Danışmanlık Ve Enerji Yatırımları Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Tangıble Mıddle East Enerji tarafından kuruldu.

Rize Kıble Dağı Camisine yoğun ilgi!

Rize Güneysu'nda Kıble Dağı'nın zirvesine yapılan cami adeta ziyaretçi akınına uğruyor. 14 Ağustos 2015'te ibadete açılan caminin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

SÇ İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SÇ İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Çınar tarafından 25 bin TL sermaye ile 26 Nisan'da Ümraniye, Şerifali Mahallesi, Çetin Caddesi, Kıble Kıble Sokak'ta kuruldu.

Sakarya Kubbeli Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve Kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye Namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

Sakarya Akyazı Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

Sakarya Akyazı Yeni Cami inşaatının temeli atıldı!

Akyazı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kıble istikametinin yanlış olmasından dolayı yeniden yapılmak üzere yıkılan Akyazı Yeni Cami inşaatının temeli atıldı.

Kıblesi yanlış cami yıkıldı, yenisi yapılıyor!

Sakarya Akyazı Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kıble istikametinin yanlış olmasından dolayı yeniden yapılmak üzere yıkılan Akyazı Yeni Cami inşaatının temeli atıldı. İşte ayrıntılar...

Kıble Dağı Camisi ibadete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Kıble Dağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Rize Kıble Dağı Camisi bugün açılıyor!

Kıbledağı'nın zirvesinde inşa edilen, manzarasıyla dikkatleri üzerine toplayan Rize Kıble Dağı Camisi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılacak.

Rize Kıble Dağı Camii Cuma günü açılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize’de bin 130 rakımda yer alan Kıble Dağı Camii’ni cuma günü açacak. Erdoğan’ın cuma namazını bu camide kılması bekleniyor.

Kıble Dağı Camisi ne zaman açılacak?

Güneysu'daki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Kıble Dağı Camii'nin yapımı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Rize ziyaretinde caminin açılışını yapacak.

Kıble Dağı Camisi'nin yapım çalışmaları sona erdi!

Osmanlı döneminin önemli eserlerinden Üsküdar'daki Şemsi Ahmet Paşa Camisi'nin mimarisine benzer tarzda yapılan caminin açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Rize Kıble Dağı Camii 14 ayda tamamlandı!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, manzarasıyla ziyaretçileri hayran bırakan Kıble Dağı Camii bütün zorluklara rağmen inşaatı 14 ayda tamamlandı ve cami ibadete hazır.

kıble Haberi

kıble

Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir köyde yaklaşık bir yıl önce köylülerce yapılan caminin inşaatında acele edilince mihrap, minber ve vaaz kürsüsünün kıble yönü yanlış hesaplandı.


Maçka ilçesindeki Yukarıköy köyü Ermeni Düzü mevkisinde oturan vatandaşlar, evlerinin köydeki 2 camiye uzak olması ve özellikle kötü hava koşullarında köyün camilerine gitmekte güçlük çekmeleri sebebiyle evlerinin yakınında cami yapmak istedi. Bunun için Samsun'un Bafra ilçesinde görev yapan ve yazları bu köye gelen bir imam ile beraberindeki köylüler, köyde oturan hayırsever Refik Yıldız'dan (85) cami yapımı için arazi bağışlamasını istedi.


Yıldız'ın da cami için arazi bağışlaması üzerine bir araya gelen köylüler, kendi aralarında ve hayırsever vatandaşlardan para toplayıp camiyi bir an önce tamamlamak için harekete geçti.


Önce bir iş makinesi yardımıyla caminin yapılacağı alanı düzenleyip inşaata başlayan köylüler,...