22 / 07 / 2024

kıbrıs açılımı

kıbrıs açılımı

KKTC Başbakanı Tatar, Kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili hazırlıkları anlattı. Tatar, “Maraş’ın açılması Kuzey Kıbrıs’ı bambaşka bir yer haline getirecek” dedi.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş’ın açılması için süreç başladı!

KKTC hükümeti, 1974’ten beri kapalı olan ve ’hayalet şehir’ olarak bilinen Maraş’ın açılmasıyla ilgili yeni süreç başlattı. Ekip kapalı Maraş’a girerek, envanter çalışması yapacak.

THY'den Kıbrıs'a gidecekler için ucuz bilet kampanyası!

Kıbrıs'a seyahat etmeyi düşünen vatandaşlara THY’den müjdeli bir kampanya haberi de gelmiş oldu. Bu kampanya kapsamında biletlerinizi ucuza alabilirsiniz. Kimler bu kampanyadan faydalanabilir? Kampanyaya ilişkin tüm merak edilen detaylar...

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs'a çevirdi!

Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren inşaat şirketi Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan yaptığı açıklamada yatırımcıların gayrimenkul almak için Kuzey Kıbrıs'a yöneldiğini söyledi.

Kıbrıs’ta gündem konut satışları! Şehir Plancıları Odası Başkanı'ndan öyle bir eleştiri geldi ki...

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz, Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasası ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

Arsago'dan Kıbrıs'a yeni proje! Kıbrıs Geçitkale Oasis projesi daire garantili arsa payı sunuyor!

Kıbrıs'ta hayata geçirilen daire garantili arsa payından oluşan Kıbrıs Geçitkale Oasis projesine yatırımcılardan büyük ilgi oluştu.

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 1.500 konutluk dev proje! 63 bin pounddan satışa çıktı!

Fenercioğlu, Kuzey Kıbrıs’ta projelere başladı. Yeşilyurt’un Gaziveren bölgesinde ‘yeni Miami’yi inşa etmeye başlayan şirket, 1500 konutluk dev proje için kolları sıvadı. 

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk dev proje! Costal Heaven projesi için start verildi!

Fenercioğlu Gayrimenkul, Kıbrıs’ta 3 bin dairelik Costal Heaven projesinin inşaatına başladı. Kıbrıs'a dev proje geliyor. İşte Costal Heaven projesi ile ilgili ayrıntılar...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon TL'ye sattı! 

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla yıllara meydan okuyan süperstar Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon liraya sattı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

kıbrıs açılımı Haberi

kıbrıs açılımı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) şu anda Kapalı Maraş’ı dünya turizmine kazandırmaya hazırlanıyor. Gazimağusa şehrine bağlı olan Maraş, 45 yıldır yerleşime kapalı.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Maraş’ı yerleşime ve turizme açma hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Tatar, “Maraş’ın açılması Kuzey Kıbrıs’ı bambaşka bir yer haline getirecek” dedi.

1974 yılında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararınca kapalı olan Maraş’ın açılması için Kapalı Maraş Envanter Komisyonu ilk kez geçen ay bölgeye girerek incelemelere başladı. Başbakan Tatar, envanter çalışmalarının halen sürdüğünü söyleyerek, “Burada çok hak iddia eden var. Bunlar ortaya çıkacak. 6 ay içinde tamamlanır. Ondan sonra da açılmayla ilgili Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle çalışma yapılacak. Bu, 45 yıl aradan sonra yapılması gereken bir hareketti” ifadelerini kullandı. 

Kuzey Kıbrıs'ın Maraş'ın açılmasıyla bambaşka...