02 / 05 / 2024

Kıbrıs Girne Üniversitesi yurt inşaatı

Kıbrıs Girne Üniversitesi yurt inşaatı

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park'ı satıyor!

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelin satış süreci ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte satış sürecindeki son durum...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Akfen GYO, Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının değerini açıkladı!

Akfen GYO tarafından Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının 2022 yılına ilişkin değerleri açıklandı. İşte o rakamlar...

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerini açıkladı!

Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerleme raporu yayınlandı ve otelin değerini açıkladı. Peki Akfen GYO Tuzla Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri ne kadar? Akfen GYO Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değeri...

Ebru Gündeş, Kıbrıs'tan ev bakıyor!

Fantezi müziğin en güçlü seslerinden biri olarak gösterilen ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, Kıbrıs Girne'den ev bakıyor.

İş Bankası'ndan Kıbrıs Town Houses projesine 20 yıl vade!

Kıbrıs Developments tarafından Girne Alsancak’ta hayata geçirilen Kıbrıs Town Houses projesine İş Bankası'nda 20 yıl vadeli kredi veriyor.

Kıbrıs Girne Kültür Merkezi yeniden inşa ediliyor!

Kıbrıs Girne Belediyesi tarafından yıllardır çeşitli tiyatrolar, etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan Kültür Merkezi yeniden inşa ediliyor.

Toyzz Shop Kıbrıs'ta 3. mağazasını açtı!

Toyzz Shop; Lefkoşa 1001 Airport Mail ve Avenue AVM mağazalarının ardından Kıbrıs'taki 3.mağazasını Girne'de açtı.

Madam Coco Kıbrıs'taki ilk mağazasını açıyor!

Ev tekstil ve giyim klasiklerini kendine özgü şiirsel yorumu ile Paris kokan mağazalarında müşterileriyle buluşturan Madam Coco Kıbrıs’ta ki ilk mağazası Ekim 2016’ da hizmete girecek olan Girne Park AVM’de açılacak.

Kıbrıs Girne'deki eski apartman tehlike saçıyor!

Kıbrıs Girne'deki eski apartmanın duvarlarından sökülen beton parçaları Yiğiter Market önünde park halinde bulunan araça düştü. Beton parçalarının düştüğü sırada can kaybı ve yaralanma olmayışı ise büyük şans olarak yorumlandı.

Cenk Eren'in Kıbrıs Aquamarine Residence'tan ev aldı!

Şarkıcı Cenk Eren'in Kıbrıs'ta yaşama hayali gerçek oldu.Girne merkezde Aquamarine Residence'dan daire satın alan Cenk Eren, yeni evini sahneye çıktığı Merit Crystal Cove Hotel'de kutladı.

Kıbrıs Elit Life Karakız depreme dayanıklı yapısıyla öne çıkıyor!

Serbil İnşaat tarafından Kıbrıs'ta hayata geçirilen Elite Life Karakız, tamamlandığında Girne'nin denize sıfır en yüksek rezidans projesi olacak. Proje depreme dayanıklı yapısıyla öne çıkıyor.

Kıbrıs Girne Üniversitesi yurt inşaatı Haberi

Kıbrıs Girne Üniversitesi yurt inşaatı

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor


Her bölgesi gittikçe bir rant alanına dönüştürülen KKTC’de çevreciler ile doğa tutkunları şimdi de binlerce yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu bir doğa harikası olan Zeytinlik köyü için mücadele veriyor. Çünkü köye yapılacak olan 512 yataklık yurt inşaatı hem demografik yapıyı değiştirecek hem de KKTC en güzel beldelerinden birinden mahrum kalacak.


Kurulacak yurtlardan özellikle üçünün var olan konutların arasındaki arazilerin üzerine yapılacak olması yaşamı olumsuz anlamda tümden etkileyecek. Dar yollara sahip olan Zeytinlik’in, Karaoğlanoğlu Sanayi Bölgesi’nden gelen yoğun trafikle zaten bilinen sessizliği yok olmuştu. Buna rağmen çocuklar için yine de az da olsa var olan yeşil oyun alanları yeni inşaatlarla tamamen...