16 / 05 / 2024

Kıbrıs Mustafa Akıncı

Kıbrıs Mustafa Akıncı

Kıbrıs ‘ anavatan - yavru vatan ’ tartışmalarının gölgesinde partilerin seçim beyannamesinin KKTC ile ilgili bölümlerini mercek altına aldı.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Peki Kuzey Kıbrıs’a neden yatırım yapmalısınız? 

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs Town Houses'a Property NC Awards'tan 11 ödül!

Property NC Awards 2019 gecesinden 11 ödülle ayrılan Kıbrıs Developments, başarılarını ödülle taçlandırarak projelerini gururla tescilledi...

Türk gayrimenkul yatırımcısı rotasını Kıbrıs'a çevirdi!

Kıbrıs emlak sektörü hareketli bir döneme girdi. Türkiye'den akın akın yatırımcı geliyor. Peki kim bunlar? Kıbrıs Emlak Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz yazdı..

Kıbrıs Esentepe Olive Grove Evleri satılıyor mu?

Kıbrıs Esentepe "Olive Grove" sitesinde yaşayan İngiliz ve İrlandalı vatandaşlar, evlerinin Kooperatif Merkez Bankası tarafından satışa çıkacağını iddia etti. Vatandaşlar, Cıımhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün'den yardım istedi.

Kıbrıs'ta kaçak otelin yıkımı yargıya taşındı!

Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Kaya Grup'un Karaoğlanoğlu’ndaki eski Zeyko Yağ Fabrikası’nın yerine inşa ettiği otelin son katının yıkılması kararına uyulmadı. Dün yargı süreci başlatıldı.

Kıbrıs'ta mülkiyet sorunu çözülecek!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mülkiyet sorunun nasıl çözüleceği hakkında bilgi verdi. Akıncı, ''Mülkiyet sorunu için tazminat, takas ve iade söz konusu olacak'' dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ Kıbrıs'tan villa alacak!

Türkiye'deki yoğunluktan bunalan ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve eşi Başak Dizer Kıbrıs'ta villa almak için harekete geçti.

Kıbrıs İskele Boğazı'ndaki kaçak yapılar yıkılmalı!

Kıbrıs İskele Kurumsallaşma Platformu dönem başkanı Mustafa Bayramoğlu, “İskele Boğazı’ndaki sahil işgalinden kaynaklanan, mahkeme yıkım kararı olan yerin mühürlenmesi” ile ilgili dün basında çıkan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı var!

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı olduğunu belirten Hasan Sungur ülkede emlak sektörünün sorunlarının nasıl çözüleceği yönünde kapsamlı bir çalışmanın sonuna geldiklerini ifade etti.

Kıbrıs emlak dünyası Cityscape Turkey’den geçer not aldı mı?

Cityscape Turkey, uluslararası emlak markalarını ve yatırımcıları bir araya getirdi. KKTC emlakları da oradaydı. Peki olması gerektiği gibi temsil edildi mi? Kıbrıs Emlak Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz izlenimlerini paylaştı..

Kıbrıs emlak sektörüne özel konut kredisi fırsatı!

Kıbrıs inşaat ve Kıbrıs emlak dünyası için çok özel bir kredi geliyor. Türkiye İş Bankası, Kıbrıs Developments ile KKTC'de ilk kez natamam konut kredisi fırsatı sunuyor. İşte Milos Park Homes ile başlayan kredinin detayları..

Kıbrıs Mustafa Akıncı Haberi

Kıbrıs Mustafa Akıncı

KKTC’de oyların yüzde 60.4’ünü alarak cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’nın Türkiye ile anavatan-yavru vatan ilişkisinin değişmesini ve iki kardeş ülke ilişkisine dönüşmesini savunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkanı kulağının duyması gerekir” sözleri KKTC ile ilişkilerde yeni bir dönemin başladığının işaretini verdi. 


Önümüzdeki dönemde KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Türkiye ile ilişkilerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, DÜNYA AK Parti, CHP ve HDP’nin seçim beyannamelerinde KKTC ile ilgili bölümleri mercek altına aldı. 


AK Parti, seçim beyannamesinde yatırımları ön plana çıkarırken, önümüzdeki süreç için yol haritası ve yatırımlarda önceliklerine yer verdi. Beyannamede 2002-2014 yılları arasında KKTC’ye toplam 8.9 milyar TL yardım ulaştırıldığını belirtildi. Kıbrıs’ın su sorununun yatırım tutarı 1.3 milyar TL’ye yaklaşan proje ile çözüleceği ve yılda 75 milyon metreküp...