07 / 05 / 2024

kıbrıs otel inşaatına tepki

kıbrıs otel inşaatına tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs'ın fethi için bölgeye giden İslam kumandanlarından Hazreti Ömer ve altı silah arkadaşının mezarının bulunduğu Hz. Ömer Türbesi’nin (Sahabe Türbesi) yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatı toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk dev proje! Costal Heaven projesi için start verildi!

Fenercioğlu Gayrimenkul, Kıbrıs’ta 3 bin dairelik Costal Heaven projesinin inşaatına başladı. Kıbrıs'a dev proje geliyor. İşte Costal Heaven projesi ile ilgili ayrıntılar...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin desteği ile Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek 500 yataklı hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı. 

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaat çalışmaları devam eden Acil Durum Hastanesi'nin inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

İnşaat Taşeronları Birliği'nden Güney Kıbrıs'taki işçilere çağrı!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Güney Kıbrıs’ta çalışan ve mevcut durum sebebiyle işlerine dönemeyen vatandaşları, kendileriyle çalışmaya çağırdı...

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

kıbrıs otel inşaatına tepki Haberi

kıbrıs otel inşaatına tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs'ın fethi için bölgeye giden İslam kumandanlarından Hazreti Ömer ve altı silah arkadaşının mezarının bulunduğu Hz. Ömer Türbesi’nin (Sahabe Türbesi) yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatı toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor. Manevi Havama Dokunma Platformu üyeleri inşaatın durdurulması için eylemlerine devam ederken, başlatılan imza kampanyası ilgi görüyor.


Girne'de yedi sahabe mezarının bulunduğu ve 600'lü yılların ortasında yapılan Hz. Ömer Türbesi'nin yanına yapılmak istenen kumarhaneli otelin inşaatına son verilmesi için Manevi Havama Dokunma Platformu tarafından düzenlenen kampanyada toplanan imzalar, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün'e ve Bakanlar Kuruluna iletildi. 


Öte yandan kumarhaneli otelin inşaatına son verilmesi için Manevi Havama Dokunma Platformu tarafından KKTC Cumhuriyet Meclisi ve Başbakanlık binası önünde başlatılan eylemler, otel inşaatının devam etmesi halinde sürdürülecek.


Manevi Havama Dokunma...