28 / 04 / 2024

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu, ilk kez, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK), Mike Timvios isimli Rum'un, KKTC'deki eski taşınmaz malını, Güney Kıbrıs'taki Türk arazisiyle takas etme kararını tanıdı

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Güney Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yatırım karşılığı vatandaşlık programında meydana gelen nedeniyle ülkede bir takım kararlar alındı. 

Kıbrıs Rum kesiminde tartışmalı yatırım karşılığı vatandaşlık programı iptal edildi!

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde "yatırım karşılığı vatandaşlık" programı sonlandırıldı.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Kıbrıs'ta kiralara taksit ve indirim düzenlemesi!

Kıbrıs'ta Bakanlar Kurulu, kiralarla ilgili bir takım düzenlemeler yaptı. Buna göre devlet ve Vakıf İdaresi kiralarında indirim ve taksit, diğer kiralarda da sadece taksit imkanı verildi...

Kıbrıs Sosyal Konut Projesi için arazi tahsis edildi!

Kıbrıs Bakanlar Kurulu toplantısında Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirmek için gerekli olan arazinin Sosyal Konut Birimi yönetimine verildiği açıklandı.

Güney Kıbrıs'ta 2018'de 9.2 bin gayrimenkul satıldı!

Politis’in Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nin açıkladığı 2018 yılı verilerine göre, Güney Kıbrıs'ta 9 bin 242 gayrimenkul satışı yapıldı. Bunların 4 bin 367’sini ise yabancılar satın aldı.

Kıbrıs, yatırım karşılığı vatandaşlıkla 4 milyar euro kazandı!

Kıbrıs Rum Kesimi, ekonomik kriz sonrası yatırım karşılığı AB vatandaşlığı ile 4 milyar euro kazandı. Dairelerin 15 milyon euroya kadar çıktığı Güney Kıbrıs'a özellikle Çin ve Rus iş adamları yatırım yaptı.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı yapan kazanacak!

Türk ve Rum kesimleri birleşirse Kıbrıs'ta gayrimenkul fiyatları artacak. KKTC'de güneye göre yarı yarıya ucuz olan arsa, arazi ve konut fiyatları, birleşmeyle birlikte İkİ katina çıkacak...

Kıbrıs emlak dünyası Cityscape Turkey’den geçer not aldı mı?

Cityscape Turkey, uluslararası emlak markalarını ve yatırımcıları bir araya getirdi. KKTC emlakları da oradaydı. Peki olması gerektiği gibi temsil edildi mi? Kıbrıs Emlak Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz izlenimlerini paylaştı..

Kıbrıs emlak sektörüne özel konut kredisi fırsatı!

Kıbrıs inşaat ve Kıbrıs emlak dünyası için çok özel bir kredi geliyor. Türkiye İş Bankası, Kıbrıs Developments ile KKTC'de ilk kez natamam konut kredisi fırsatı sunuyor. İşte Milos Park Homes ile başlayan kredinin detayları..

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu Haberi

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu

Kıbrıs Rum yönetimi Bakanlar Kurulu, ilk kez, Kıbrıslı Rumların 1974 öncesi Kuzey Kıbrıs'ta kalan taşınmaz mallarına çözüm bulmak amacıyla kurulan KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK), Mike Timvios isimli Rum'un, KKTC'deki eski taşınmaz malını, Güney Kıbrıs'taki Türk arazisiyle takas etme kararını tanıdı.


Rum radyosu ve Rum basınında yer alan haberlere göre, Rum Bakanlar Kurulu, Mike Timvios'un TMK ile yaptığı ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından da onaylanan dostane anlaşmayı onayladı. 


Rum Bakanlar Kurulu'nun bu kararının, TMK'ya başvuran diğer Rumları da takas seçeneğine teşvik edebileceğine vurgu yapılıyor. 


Rum yönetimi, bu kararıyla Rumların KKTC'de ve Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs'taki malları arasındaki ilk takası onaylamış oldu. 


Mike Timvios ile TMK arasında 2007'de yapılan, AİHM tarafından da onaylanan dostane anlaşma, Rum yönetimi tarafından 5 yıl sonra; Güney...