03 / 05 / 2024

kıbrıs yapı denetim yasası

kıbrıs yapı denetim yasası

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, son dönemde sıklıkla rastlanmaya başlanan inşaat yıkılmalarının önüne geçmek için Yapı Denetim Yasası’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta Yahudilerin 25 bin dönüm arsa aldığı gündeme gelmiş ve konuyla ilgili tartışmalar başlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülk satışı ile ilgili spekülasyon yapıldığını belirtti. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Kıbrıs pandemi hastanesinin ihalesini 85 milyon TL'ye Taş Yapı aldı!

Sağlık Bakanlığı’nın sadece 10 Covid-19 hastası olan Kuzey Kıbrıs’a yaptıracağı “100 yataklı prefabrik pandemi hastanesini ihalesi" 85 milyon TL'ye Taş Yapı'ya verildi.

Kıbrıs'a 500 yataklı hastane müjdesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamada "Hedef, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Lefkoşa'ya 500 yataklı bir hastanenin yapılmasıdır." diye konuştu.

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'ten Ayasofya açıklaması!

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye’de Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin önünü açan kararlar için, “Dünya mirasına yapılmış tarihi bir saygısızlıktır” dedi.

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini söyleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Satış yapamıyoruz, yapılan satışlar da iptal edildi'' diye konuştu.

Kıbrıs’ta tarım arazileri azaldı!

Kıbrıs’ta tarım yapılabilecek arazilerin sayısı arsa açılması nedeniyle daha da azaldı.

Kıbrıs'ta 3 bin 500 konut projesine tepki!

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten, Kıbrıs'ta yapılması planlanan sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarpten, hükümet tarafından duyurulan 3 bin 500 sosyal konut projesinin gelişi güzel bir betonlaşma yaratacağını ifade etti...

Volkan Konak Kıbrıs'tan rezidans daire aldı!

Kıbrıs’ta yapımı süren bir rezidanstan daire satın alan Volkan Konak, önceki gün inşaatı incelemeye gitti.

Volkan Konak Kıbrıs'tan daire aldı!

Şarkıcı Volkan Konak Kıbrıs'ta yapımı devam eden bir rezidanstan daire satın aldı. 

Kıbrıs'ın imar planları yeni Maraş'ı yaratacak!

Kıbrıs Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı düzenlendi. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Kıbrıs Star Gazetesi yazarı Cüneyt Oruç, bugün yazısında toplantı detaylarını paylaştı. 

Güney Kıbrıs'ta 2018'de 9.2 bin gayrimenkul satıldı!

Politis’in Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nin açıkladığı 2018 yılı verilerine göre, Güney Kıbrıs'ta 9 bin 242 gayrimenkul satışı yapıldı. Bunların 4 bin 367’sini ise yabancılar satın aldı.

kıbrıs yapı denetim yasası Haberi

kıbrıs yapı denetim yasası

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, son dönemde sıklıkla rastlanmaya başlanan inşaat yıkılmalarının önüne geçmek için Yapı Denetim Yasası’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.


Amca yazılı açıklamasında, inşaat yıkılmalarının önüne geçmek için tüm inşaat sektörünün acil önlem almasının kaçınılmaz olduğuna işaret ederek, inşaat sektöründen geçimini sağlayan tüm kesimlerin elini taşın altına koyarak acil önlemler paketi hazırlamaları gerektiğini kaydetti.


İnşaat yıkılmalarının başlıca nedenlerinin; kaçak yapılaşma, belgesiz, bilgisiz ve kontrolsüz yaptırılan inşaatlar olduğuna dikkat çeken Amca, özellikle mesleği inşaat olmayan kişilerin yapmaya çalıştığı binalarda görülen döküm esnasındaki yıkılmaların, Yapı Denetim Yasası’nın derhal yürürlüğe girmesini elzem hale getirdiğini belirtti.


ÜYELERE HİZMET İÇİ EĞİTİM


Amca, şöyle devam etti:


“Bizler İnşaat Taşeronları Birliği olarak kendi üyelerimize başlattığımız hizmet içi eğitim seminerlerini hızlandırmamız ve en kısa...