30 / 04 / 2024

kıbrısta arsa fiyatları

kıbrısta arsa fiyatları

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Adada topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak.

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta Yahudilerin 25 bin dönüm arsa aldığı gündeme gelmiş ve konuyla ilgili tartışmalar başlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülk satışı ile ilgili spekülasyon yapıldığını belirtti. İşte o açıklamalar...

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

Caesar Resort 80 ay vade fırsatıyla satışta! Kıbrıs'ta 8 bin 700 konutluk yeni proje!

Afik Group tarafından hayata geçirilen ve Kıbrıs'ın en iddialı projesi olan Caesar  Resort 80 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Caesar  Resort projesinde hangi konut tipleri var? Caesar  Resort konut fiyatları ne kadar? İşte Caesar  Resort projesi ile ilgili ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat almayan pişman olacak! Arsa fiyatları 4 ayda 2 kat yükseldi!

Son günlerde sık sık gündeme gelen arsa fiyatları dur durak bilmiyor. Arsa fiyatlarının yaza doğru daha da yükselmesi bekleniyor.

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Kovid-19'la arsa fiyatları katlandı!

Pandemi döneminde büyük şehirlerde, birikimiyle arsa yatırımı yapan oturacağı evi kendisi inşa ettirmek isteyenlerin artması; arsa ve arazi fiyatlarını rekora götürdü. Peki fiyatlar nasıl değişti? İşte detaylar...

Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul sektöründeki net görev ve tanımlamalarıyla sektörü daha verimli ve organize bir hale getiren Oğuz Taşpınar, Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını nasıl etkiledi?

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Henüz hizmete açılmayan köprü şimdiden arsa fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

kıbrısta arsa fiyatları Haberi

kıbrısta arsa fiyatları

Toroslar'ının suyunu Kuzey Kıbrıs'a taşımaya başlayan 'Asrın Projesi' Ada'ya bereketli geldi. Su, KKTC'ye ulaşmadan 3 kat artan arsa fiyatlarının 2 yıl içinde yüzde 300 yükselmesi bekleniyor. Projeyle, susuz tarım yapılan Mesarya ve Güzelyurt bölgeleri KKTC'nin 'tarım depoları' haline gelecek. Meserya, Güzelyurt ve Bafra Adanın yeni turizm alanları olacak. Bölgedeki turizm yatırımlarının 3 yılda ikiye katlaması bekleniyor. Su projesi öncesinde Ada'da yaklaşık 8 bin dönüm arazide sulu tarım yapılabiliyordu. KKTC'de 850 bin dönüm ekilebilir arazi bulunuyor. Proje ile KKTC'nin yaklaşık 40 bin dönümlük alanında sulu tarım yapılması sağlanacak. Bu da tarım istihdamının artması anlamına geliyor. Proje, Kuzey Kıbrıs'taki yerli üretimin yüzde 50'lere çıkmasını böylece ithalatın da azalmasına vesile olacak. 


1 dönümü 1.500 sterlin 

KKTC'de emlakçilik yapan Dengiz Kürşat, "Mesarya ve Güzelyurt kuraklık...