05 / 05 / 2024

Kigali Kongre Merkezinin inşaatını kim yaptı

Kigali Kongre Merkezinin inşaatını kim yaptı

Kigali Kongre Merkezi, uanda'nın başkenti Kigali'deki parlamento binası yakınında yer alıyor. Afrika'daki en önemli yapılardan biri olan kongre merkezinin inşaatında Türk firmaları da yer aldı.

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

Malatya'da kongre ve fuar merkezi inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda kongre ve fuar merkezi inşa ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan söz konusu kongre merkezinin inşaat alanını ziyaret etti. 

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin kirası meclis gündeminde!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinin kira bedeli ve kira gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya yeni kongre ve fuar merkezinin inşaatı ne durumda?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşaatını inceledi. Belediye Başkanı Gürkan; "Malatya'nın kendisine yakışır bir fuar alanı için çalışmalar gerçekleşiyor" dedi...

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin inşaatını tamamlıyor.

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Kocaeli Kongre Merkezi erken tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğu Marmara’nın en büyük kongre merkezini hayata geçiriyor. Kongre merkezinin planlanandan daha erken tamamlanması planlanıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin inşaatında da büyük aşama kaydetti.

Doğu Marmara’nın kongre merkezi hızla tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark içerisinde inşa edilen Doğu Marmara’nın kongre merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor. Merkezinin elektrik kabloları yerleştiriliyor.

Ahi Evran Üniversitesi'ne 1.500 kişilik kongre ve kültür merkezi!

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatı tamamlanan kongre ve kültür merkezinin kısa sürede hizmete açılacağını açıkladı.

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Bolu’da tartışmalara konu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflas kararı verdi. 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede, ödemelerin yapılmaması şirketi iflas eşiğine sürükledi.

Erciyes Üniversitesi'nde inşaat halindeki kongre binasının çatısı çöktü!

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı süren 6 katlı kongre merkezinin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi...

Kigali Kongre Merkezinin inşaatını kim yaptı Haberi

Kigali Kongre Merkezinin inşaatını kim yaptı

27. Afrika Birliği Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Kigali Kongre Merkezi, 2500 kişilik kapasiteye sahip konferans salonu ve 292 odalı beş yıldızlı oteliyle Afrika'daki en önemli yapılardan biri. Ruanda'nın başkenti Kigali'deki parlamento binası yakınında yer alan ve bu ay açılışı gerçekleşen kongre merkezinin inşaatında Türk firmaları da yer aldı. Summa İnşaat şirketinin de yapımına katıldığı bina, geleneksel Afrika mimarisine uygun şekilde inşa...