20 / 05 / 2024

Kilise osb kuruluyor

Kilise osb kuruluyor

24 Televizyonu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı, güney illerimizden Kilis’e konuk oldu. Zengin mutfağı ve doğasıyla Kilis, yeni kurulacak OSB’si ile yatırımcıları bekliyor.

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Karacadağ'da 295 hektarlık alanda OSB kuruluyor!

Diyarbakır Şanlıurfa karayolu 20’nci kilometresinde 295 hektar büyüklükteki alanda OSB yapılacak. Yol uzun, çünkü en iyi şartlarda alt yapı çalışmalarının ve tahsislerin yapılması, girişimcilerin tesislerini tamamlayıp üretime başlaması iki yıldan fazla sürecek...

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Eskipazar'a metal ve metal ürünler ihtisas OSB kuruluyor!

Tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Eskipazar bölgesine Eskipazar Metal ve Metal Ürünler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için çalışmalar hızlandı.

Başkent OSB'de lojistik merkezi kuruluyor!

Ankara'yı Anadolu'nun limanı yapacak "Lojistik Merkezi" projesi Başkent OSB tarafından yürütülüyor. Lojistik merkezi, demiryolunun ana hattı üzerinde ve 700 dönümlük arazi üzerinde inşa ediliyor...

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB kuruluyor!

Bergama’da Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB’nin kurulması için İZTO’da toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tesisimizde 3 bin 500 kişi istihdam edilecek” diye konuştu.

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

Kastamonu'da Araç ve İhsangazi arasına OSB kuruluyor!

Kastamonu Araç ilçesi ile İhsangazi ilçesi arasında Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başladı. Arazi üzerinde incelemeler yapıldı.

Salihli OSB 450 milyon TL'ye kuruluyor!

20 firmanın başvuru talebinde bulunduğu Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde imzalar atıldı. Salihli OSB 450 milyon TL yatırım bedeliyle kurulacak.

Çerkezköy'e yeni OSB kuruluyor!

Metrekare fiyatlarının bin 500 dolara kadar çıktığı sanayi bölgesi için Tekirdağ çözümü üretildi, bu kapsamda Çerkezköy Kapaklı’ya yenir organize sanayi bölgesi kurulacak

Köprülere entegre 14 yeni dijital OSB kuruluyor!

Endüstriyel dönüşüm hamlesinin ayrıntıları netleşti. Osmangazi ve Çanakkale 1915 köprüleriyle entegre olacak 14 yeni dijital OSB kurulacak. Yeni OSB'lerde 10 bin KOBİ yer alacak.

Ordu'ya 3 yeni OSB kuruluyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırımları hakkında ve gündeme dair konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kilise osb kuruluyor Haberi

Kilise osb kuruluyor

“Kilis tarihi tam bilinmemekle beraber çok eski bir yerleşim alanı. Zeytinimizin burada ne zaman yetişme başladığına dair bir tarih yok. Kilis zeytinin kendine has kokusu ve yağı var. Ege bölgesi zeytinlerinden çok farklı olarak zeytinyağı verimi fazladır. Çok su istemez tamamen organiktir hiç gübre atılmaz.  Salamura olarak pek satılmaz yağlık olarak yetiştiği için evlerimizde salamura olarak da kullanabiliyoruz. 8 bin ton zeytinyağı üretimimiz var. Perakende olarak satışı fazla olmuyor. Genelde toptan bir şekilde İzmir Bölgesi’ne satılıyor.  Ama kendi yöremizde isteyenlere temin etme imkânımız var. Pekmezimiz buraya özgü kuru üzümden imal ediliyor. Kendine has bir mayası var. Kendi içine hiçbir zaman şeker almaz. Zahter sabahları kullandığımız bir kahvaltılıktır. Çok çeşitli baharatlar bir araya getirilir kavrulur. Sabahları kahvaltıda kullanırız. Cevizli sucuğumuz...