16 / 05 / 2024

kiliseler özelleştirilebilir mi

kiliseler özelleştirilebilir mi

Emlak sitelerinde satışa çıkartılmış kiliseler, yeniden tartışılmaya başlandı. Mardin’in Artuklu ilçesinde Mor Yuhanno Kilisesi, Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye Mahallesi’nde tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesi satışa çıkarıldı.

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu işlemleri özellikle gayrimenkul alım ve satımlarda kişilerin gerçekleştirmek zorunda oldukları işlemleri kapsar. Peki tapu işlemleri için tapu dairesine gitmeden de bu işlemler gerçekleştirilebilir mi?

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Dairelerde odalar birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerde iki alanın birleştirilip birleştirilmeyeceğini kaleme aldı. 

Binaların çatı katındaki daireler birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 14 evli binada malik olduğunu belirten okuyucu, üst kattaki kişinin dubleks daireyi ikiye böldüğünü söyledi. Okuyucu, yeni daire için arsa payı talep edeceklerini söyledi ve nasıl bir hukuki girişimde bulunabileceklerini sordu. 

Vasiyetname değiştirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Evlenmeden önce gayrimenkulümü noter vasıtasıyla ölümümden sonrası için bağışta bulunmuştum. Daha sonra evlendim. Bu gayrimenkulü satıp başka almayı düşünüyorum. İleride sorun olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Tadilatla iki bağımsız bölüm birleştirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam bir dükkan satın almış. Bu yer projesinde üç dükkan ama fiilen iki dükkan var. Babam iki dükkanı da kullanıyor. Babamın dükkanı başka iki kişiye daha satılıp tapusu verilmiş. Bu durumda babam tapusunu müteahhitten isteyebilir mi? sorusunu yanıtladı.

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi iptal mi edilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeker özelleştirmesinin iptali için devreye girebileceği belirtildi.

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Site yönetim planı değiştirilebilir mi?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Site yönetim planı değiştirilebilir mi?" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Doğusan Boru'nun özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Doğusan Boru’nun özelleştirme ihalesinin iptaline karar verildiği KAP’a bildirildi. Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ’deki yüzde 56,09 oranındaki kamu hissesine yönelik nihai pazarlık görüşmesi dün gerçekleşmişti.

Kütahya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi iptal mi edildi?

Kütahya’da şeker fabrikasının özelleştirilmesi sırasında hibe edilen 113 dönümlük arazisi Kiler ve Torunlar'a verilmişti. Arazi mahkeme kararına rağmen Türk Şeker’e iade edilmedi.

kiliseler özelleştirilebilir mi Haberi

kiliseler özelleştirilebilir mi

Basında çıkan haberlerin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı herhangi bir açıklama yapmazken, Mardin’de satışa çıkartılan Süryani Kilisesi için inceleme başlatıldı. Diyarbakır’dan Mardin’e gelen uzmanlar, satılık kilisede inceleme yaptı. HDP Milletvekili Erol Dora da kiliselerin satışını Meclis gündemine taşıdı. Dora, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e soru önergesi verdi. 


İlk değil


Türkiye’de özellikle İstanbul dışındaki cemaatsiz kalan kiliseler, kaderlerine terk edilmiş durumda. Ahıra dönüştürülenleri, depo olarak kullanılanları, definecilerin saldırısına uğrayanları var. Özel mülkiyete geçmiş olan kiliseler de oldukça fazla. En popüler olan kilise sahiplerinden birisiyse Haber Türk Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı. Van’ın en önemli manastırlarından biri olan Varak Manastırı’nın tapusu Altaylı’ya ait. Altaylı, konu gündeme gelince Manastırı Patrikhane’ye devretmek istediğini açıklamıştı.


Kime devredilebilir?


Cemaatleri ve vakıfları artık olmayan kiliselerin, kime devredileceğiyse...