18 / 05 / 2024

kiliseler

kiliseler

Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis tarafından 2012 yılında satın alınan Mudanya ilçesindeki "Başmelekler" ile "Kemerli" kiliselerinin restorasyonuna, onay verilmesinin hemen ardından başlanacak.

Van'da St. Bartholomeus Kilisesi açıldı!

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Allbayrak köyündeki 3. Hudut Tabur Komutanlığının çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınmasıyla daha önce askeri alan içinde bulunan St. Bartholomeus Kilisesi, inanç turizmine kazandırıldı...

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Sur'da zarar gören kiliseler restore ediliyor!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri restore ediliyor.

Diyarbakır ve Mardin'de camilerin onarımı için 9 milyon lira harcanacak!

Diyarbakır ve Mardin'de ibadet mekanları onarılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Terör örgütü PKK’nın yakıp yıktığı camii ve kiliseler için 9 milyon lira bütçe ayırdı.

Teröristlerin Sur'da tahrip ettiği kiliseler restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında tahrip olan, aralarında 2 kilisenin de bulunduğu tarihi eserler restore ediliyor.

Almanya'da kullanılmayan kiliseler konuta dönüştürülüyor!

Almanya’da kullanılmayan kiliseler ya yıkılıyor ya da satılıp başka amaçlar için kullanılıyor. Bir zamanlar kilise olarak kullanılan binaları ev, hatta pizzacı ya da diskotek olarak görmek mümkün.

Samsun Tekkeköy'deki tarihi kiliseler restorasyon bekliyor!

Samsun Tekkeköy'de bulunan tarihi Altınkaya, Antyeri ve Ak kiliseleri restore edilmeyi bekliyor. Lozan Anlaşması ile mübadele edilen Rumlardan kalan tarihi kiliseler ayakta zor duruyor. Kiliseler atıl vaziyette duruyor.

Avrupa'da satılık kiliseler cami oluyor!

IGMG Gummersbach cemiyet binası da kiliseden camiye çevrildi. IGMG Gummersbach Cemiyet Derneği Başkanı Kuzu ile IGMG Gummersbach Cemiyet Derneği Sosyal Hizmetler Başkanı Ahmet Turan Karagöz AA muhabirine açıklamada bulundular.

Tarihi Beş Kiliseler yıkılıyor!

Digor’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan 3 kaya çıkıntısı üzerine kuruluna Beş Kiliselerden günümüze kadar kalmayı başaran Aziz Sarkis Kilisesi’de geçen süre içerisinde bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılarak kaybolmaya yüz tuttu.

Türkiye'deki kiliseler neden özel mülk haline getiriliyor?

Emlak sitelerinde satışa çıkartılmış kiliseler, yeniden tartışılmaya başlandı. Mardin’in Artuklu ilçesinde Mor Yuhanno Kilisesi, Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye Mahallesi’nde tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesi satışa çıkarıldı.

Van'da tarihi alanların restore çalışmaları başlıyor!

Van'da yer alan tarihi birçok mekanın resfore edilme çalışmalarına başlanıyor. 'Kültür Yolu' projesi kapsamında Van'da bulunan kiliseler ve tarihi mekânlar restore edilecek.

İzmir Musevi Cemaati Vakfı, iadesini istediği mallarından 15'inin tapusunu aldı!

Azınlıklara ait cemaati bile olmayan kiliseler, havralar restore edilirken, cemaat malları da birer birer iade ediliyor. Son olarak İzmir Musevi Cemaati Vakfı, iadesini istediği mallarından 15'inin tapusunu aldı...

Diyarbakır'ı bayram tatili boyunca çok sayıda yerli turist ziyaret etti!

Diyarbakır'a çoğunlukla günübirlik ziyaretin yoğun olması rağmen, bazı otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Kurban Bayramı tatili boyunca Diyarbakır'daki Ulu Cami, surlar, kiliseler gibi tarihi mekanlar turistlerle doldu taştı.

Kiliseler çağdaş mimariye yelken açtı!

Taksim Camii Projesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir tarihte başkanlığını yapmış olduğu Taksim Cami Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 4 ayrı mimara 5 ayrı proje olarak hazırlatılmıştı...

kiliseler Haberi

kiliseler

Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis tarafından 2012 yılında satın alınan Mudanya ilçesindeki "Başmelekler" ile "Kemerli" kiliselerinin restorasyonuna, hazırlanan projelere onay verilmesinin hemen ardından başlanacak. Lambriniadis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "dünyanın en eski üçüncü kilisesi" sayılan Kumyaka Mahallesindeki Başmelekler Kilisesi ile Trilye Mahallesinde yer alan Kemerli Kilise'yi satın aldıktan sonra vakit geçirmeden restorasyonla ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi. Öncelikle bu yapıların ilk planlarım bulup projeler hazırladıklarını belirten Lambriniadis, ruhsat ve diğer izinlerle sürecin daha çabuk gerçekleşmesi için bir danışmanlık firmasıyla anlaştıklarını dile getirdi


Bizans imparatorlarından 4'üncü Konstantinos Porphyrogenetos döneminde 780-797 yıllannda yaptırılan Başmelekler Kilisesi ile i3'üncü yüzyıldan kalma Kemerli Kilise'nin, Türkiye için çok önemli birer kültürel miras olduğunu vurgulayan Lambriniadis, "İki kilisenin restorasyonu için gerekli başvurular yapıldı....