18 / 05 / 2024

Kilistra

Kilistra

Meram ilçesindeki Kilistra Antik Kenti'nin, Helenistik, Roma ve Türk - İslam dönemi eserlerinden oluşan 36 kültürel varlığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tescil başvurusunda bulunuldu.

Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı düzenlendi!

Konya Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Konya Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra'da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı imar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Konya Kilistra Antik Kenti kayıt altına alınıyor!

Konya'nın Meram ilçesindeki Kilistra Antik Kenti'nin, Helenistik, Roma ve Türk-İslam dönemi eserlerinden oluşan 36 kültürel varlığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tescil başvurusunda bulunuldu.

Kilistra Antik Kenti'ndeki 36 kültürel varlık tarihi ve kültürel miras kayıt altına alınıyor!

Meram ilçesindeki Kilistra Antik Kenti'nin, Helenistik, Roma ve Türk - İslam dönemi eserlerinden oluşan 36 kültürel varlığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tescil başvurusunda bulunuldu.

Kilistra Antik Kenti Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasına girmeyi hedefliyor!

Kapadokya'daki gibi lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu, Helenistik ve Roma dönemi eserlerinin yer aldığı Kilistra Antik Kenti, taşıdığı tarihi mirası ve coğrafi güzellikleriyle turizmde daha yukarıları hedefliyor.

Kilistra dünya turizmine tanıtılmayı bekliyor!

İnanç turizmi açısından çok önemli bir potansiyele sahip olan ve Konya'ya 45 kilometre mesafede bulunan Kilistra Antik Kenti'nin turizmde hak eniği yeri alabilmesi için Meram Belediyesi tarafındım bölgeye gezi düzenlendi..

Konyanın Kapadokya'sı Kilistra, ilgi bekliyor!

Hristiyanlar için önemli bir yere sahip olan ve görünümüyle Konyanın Kapadokyası olarak adlandırılan Kilistra antik kenti, dünya inanç turizmine kazandırılmayı bekliyor

Kilistra Haberi

Kilistra

 Meram ilçesinde yer alan, yeni adı Gökyurt olan Kilistra Antik Kenti'nin barındırdığı tarihi ve kültürel miras kayıt altına alınıyor. Bölgedeki, Helenistik, Roma ve Türk-İslam dönemi eserlerinden oluşan 36 kültürel varlık için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tescil başvurusunda bulunulduğu bildirildi. Kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve görünümüyle Kapadokya'yı andıran Kilistra Antik Kenti, 2 bin yıla uzanan geçmişiyle Orta Çağ Hristiyanlığının en önemli merkezleri arasında gösteriliyor. Helenistik dönemde yerleşimin başladığı tespit edilen antik kentin, günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor. Oyma kayalara yapılan konakları, Orta Çağ, Bizans ve Türk mimarisi bakımından oldukça zengin eserleri barındıran kent ve yöresinde, son yapılan yüzey araştırmasında tescili bulunmayan varlıklar envantere alındı. Bölgede geçtiğimiz yıl "yüzey araştırmaları" çalışmasında bulunan Ankara Üniversitesi Dil ve...