28 / 04 / 2024

kime ne kadar miras kalır

kime ne kadar miras kalır

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mallar mirasçılarına intikal ediyor. Mirasbırakanın mirasçılarının kim olduğu ve hangi oranda mirasçı oldukları kanun ile açıklanıyor. Peki, kanunen mirasta kime ne oranda pay düşer?

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı zamlı rakamlar kaç TL? Kime ne kadar yatacak? Şimdi rakamlara bakın!

Memur maaş zammı, 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşını da yükseltecek. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı ne kadar olacak? Kime ne kadar yatacak?

Memura 11.007 emekliye 7.343 SSK - Bağ-Kur'a ise 19.84 maaş! Anketin sonuçları çıktı! Kime ne kadar maaş verilecek?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her 30 günde bir enflasyon verilerini açıkladıkça memur ve emeklilerin heyecanı kat be kat artıyor. Peki ,Ocak ayında kime ne kadar zam verilecek? İşte Merkez Bankası beklenti anketi ile birlikte 2023 4A, 4B, 4C zamlı maaş tablosu...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği Temmuz zammıyla kaç TL oldu? Temmuz zammıyla kime ne kadar ödenecek?

Evde bakım parası, engelli, yaşlı aylığına da milyonlarca çalışan ve emeklinin maaşında olduğu gibi zam yapıldı. Peki evde bakım parası, engelli, yaşlı aylığı kaç lira oldu? Evde bakım parası, engelli, yaşlı aylığına ne kadar zam geldi? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Ocak'ta emekli vatandaşları dört gözle beklediği zamlı maaşlarını aldı. 1 Ocak-30 Haziran dönemi için yapılacak yükseliş de yüzde 5'ten yüzde 7.5'e çıkarıldı.Peki, emekliye ek zam ne zaman yatacak? Hangi meslekten emekli olanlara ne kadar zam yapılacak? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, başvurusu onaylanan kimselere 18 ay boyunca veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar oldu? 2016 yılında kentsel dönüşüm kirası olarak kime ne kadar ödenecek?

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Risk raporu alınmamış veya risk raporunda "risklidir" ibaresi yer almayan rapora sahip binaların yıkımı gerçekleşmiyor. Peki risk raporu nereden ve nasıl alınır? Kentsel dönüşüm risk raporu ücreti ne kadar?

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılardaki maliklere kira yardımı yapılabiliyor. En fazla 18 ay boyunca yapılabilen kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira bedeli...

Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar?

İstanbul Avrupa yakası Başakşehir ilçesine bağlı Bahçeşehir bölgesinde hayata geçirilen Göl Panorama Evleri Bahçeşehir ne kadar sorusuna yanıt olarak 215 bin TL'den başlıyor yanıtı veriliyor...

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Ev kredilerinde dosya masrafı, bankalardan kullandığınız kredilerin, banka tarafından yapılan incelemeler sonucu yaptığı masrafları sizden tahsil etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

Ankara İstanbul hızlı tren bileti çocuklara ne kadar?

Ankara İstanbul hızlı trende çocuk için bilet kaç liradan kesilecek? Ankara İstanbul YHT çocuk biletleri kaç TL? İstanbul Ankara YHT bileti çocuklar için ne kadar? Ankara İstanbul yüksek hızlı tren çocuk bileti kaç lira?

kime ne kadar miras kalır Haberi

kime ne kadar miras kalır

Mirasta kime ne oranda pay düşer?

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mallar mirasçılarına intikal ediyor. Mirasbırakanın mirasçılarının kim olduğu ve hangi oranda mirasçı oldukları kanun ile açıklanıyor.


Kanunen, mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Daha sonra anne, baba; büyük anne, büyük baba; evlilik dışı hısımlar, sağ kalan eş, evlatlık ve devlet mirasbırakanın mirasçıları oluyor. Peki, mirasta kime ne oranda pay düşer?


Kimlerin hangi oranda mirasçı olacağı ölüm sırasında kimin hayatta olduğuna bağlı oluyor. Mirasçılar, veraset ilamı ile tespit edilebiliyor.


Mirasçılık sırası..

1. Geride çocuklar ve eş kalmışsa;eşin payı 1/4 'tür.(Çocukların yerini o çocuktan olan torunlar alır.)


2. Geride çocuk olmayıp mirasçı olarak anne baba ve eş kalmışsa; eşin payı 1/2'dir.(Ölen anne babanın yerini o anne babadan olan kardeşler alır.)


3. Geride anne baba ve...