02 / 05 / 2024

kimler gelir vergisi beyannamesi verir

kimler gelir vergisi beyannamesi verir

Kirada oturanlar evin kirasını indirebilir, daha az vergi ödeyebilir veya hiç vergi ödemeyebilir. Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, kira gelirinin safi tutarının tespitinde iki yöntem seçilebiliyor.

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

Kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Konut kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde mülk sahiplerinin beyanname verilmesi gerekiyor, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor. Peki, kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

10 soruda 2018 kira gelir vergisi!

2018 yılı kira gelir vergisi beyan ve ödeme dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Vergi için kimler beyanname vermek ve ödeme yapmak zorunda? İşte 2018 kira gelir vergisi detayları..

Bu yıl kimler kira gelir vergisi ödeyecek?

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini ya da her iki gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

Kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018!

2017 kira gelir vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki kimler ne kadar kira gelir vergisi ödeyecek? İşte kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018..

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

5 soruda 2017 kira gelir vergisi!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, bu vergiyi kimler ne kadar olarak ödeyecek? İşte 5 soruda 2017 kira gelir vergisi..

5 soruda 2017 gayrimenkul gelir vergisi!

Gayrimenkul sahipleri, taşınmaz mallarını satarken "değer artış kazancı vergisi" ödemek ile mükellef olabiliyor. Peki, kimler bu vergiyi ne zaman ödeyecek? İşte 5 soruda 2017 gayrimenkul gelir vergisi..

Kira gelir vergisi 1. taksiti 2017!

2017'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek? Kira gelir vergisinin 1. taksiti ne zaman ve nasıl ödenecek? İşte kira gelir vergisi 1. taksiti ödeme işlemleri..

Ev satarken gelir vergisi ödenir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcılar birtakım vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, her satıcı ev satarken gelir vergisi ödenir mi? Ev satarken gelir vergisini kimler, ne zaman ve nasıl öderler?

kimler gelir vergisi beyannamesi verir Haberi

kimler gelir vergisi beyannamesi verir

Kendi eviniz varken başka bir evde kirada oturabilirsiniz. Kirada oturanlar evin kirasını indirebilir; daha az vergi ödeyebilir veya hiç vergi ödemeyebilir. Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, kira gelirinin safi tutarının tespitinde (vergi matrahının belirlenmesinde) iki yöntem seçilebiliyor. Bunlardan biri "götürü gider", diğeri "gerçek gider" yöntemi. Tercih edilecek yöntem, diğerine göre daha az vergi ödemeyi sağlayabiliyor. Bu nedenle gider yöntemi tercihi önemli.


İki Yöntem Var

Götürü gider yönteminde belge aranmaksızın kira hasılatının belli bir oranı gider kabul edilirken, gerçek gider yönteminde belgeye dayalı harcamalar dikkate alınıyor. Götürü ya da gerçek gider yönteminin seçimi, kira geliri elde edilen gayrimenkullerin tümü için yapılıyor. Bunlardan bir kısmı için "götürü gider", bir kısmı için "gerçek gider" yöntemi seçilemiyor.


Götürü Gider Yöntemi

Kira geliri elde ettiği konut veya işyeri için belgeli...