15 / 05 / 2024

kimler KDV ödemeyecek

kimler KDV ödemeyecek

Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda önemli değişiklikler getiren yasa tasarısını Meclis’e sundu. Buna göre  cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Geliri bu rakamı aşmayanlar vergi ödemeyecek!

Önümüzdeki ay kira geliri elde edenler için beyanname dönemi başlıyor. İstisnalar açıklandı. Peki kimler vergi ödemeyecek? İşte kira geliri vergisi ile ilgili detaylar...

Kentsel dönüşüm KDV indiriminden kimler yararlanacak?

Riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının bir buçuk katına kadar olan yeni inşaat alanında yapılacak olan dönüşümde KDV oranı yüzde 1 olarak açıklandı. Peki bu indirimden kimler yararlanacak? İşte detaylar...

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Değerli konut vergisinden kimler muaf?

Lüks konut vergisinin devreye girmesi için sayılı günler kaldı. Peki değerli konut vergisinden kimler muaf? Kimler değerli konut vergisi ödemeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Türkiye'de vergi adaletini sağlayacak 'az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi' sistemini getirecek olan yeni yasa tasarısında konut ile ilgili vergiler içinde düzenlemeler yer alıyor. Peki yeni vergi yasası kapsamına neler dahil edildi? Kimler hangi şartlarda vergiden muaf olacak? 

Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisinde 2. taksit dönemi 1 Kasım itibari ile başlayacak. Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek? Kimler vergi ödemeyecek?

7 maddede tapu ve KDV indirimi!

Gayrimenkul satıcısının da alıcısının da yüzünü güldüren tapu ve KDV indirimi 5 Mayıs'ta başladı. Peki, tapu ve KDV indiriminden kimler nasıl faydalanacak?

Emlak vergisini kimler ödeyecek? Kimler ödemeyecek?

1. taksit ödemeleri Mart ayında başlayan emlak vergisi için ödemeler 31 Mayıs 2018 tarihine kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisini kimler ödeyecek? Kimler ödemeyecek?

Cami, okul ve yurt yaptıran KDV ödemeyecek!

Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda önemli değişiklikler getiren yasa tasarısını Meclis’e sundu. Buna göre  cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden bazı kişiler muaf tutuluyor. Ancak muafiyet için kişilerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Peki 2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek? İşte muaf olanlar...

5 soruda konut emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahipleri için her sene ödenen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Peki, konut sahipleri ne kadar ve nasıl vergi ödeyecek? Kimler vergi ödemeyecek?

kimler KDV ödemeyecek Haberi

kimler KDV ödemeyecek

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; KDV ödemelerine 2 aya kadar erteleme imkanı getiren tasarıyla, cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

Hayırseverler tarafından yaptırılarak kamuya bağışlanan okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, ibadethaneler, yaygın din eğitimi verilen tesisler, gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kamplarının inşa edilmesi için alınan mal ve hizmetler de KDV'den istisna tutuldu. 

 

2 AY ERTELEME

Küçük işletmeler aylık ödemesi gereken KDV'yi iki ay sonra ödeyebilecekler. 

Küçük işletmelerle serbest meslek sahipleri KDV'nin tutarına bakılmaksızın belirlenen bir oranda KDV beyan edebilecekler. Devreden KDV'ler de artık iade edilebilecek. KDV istisnalarının kapsamı başta Ar-Ge olmak üzere bazı alanlarda daha da genişleyecek.

Sağlık turizminin gelişmesi amacıyla yabancılara sunulan sağlık hizmetlerinden KDV alınmayacak.

Arsa...