18 / 01 / 2025

kimlik belgesi

kimlik belgesi

Yeni yapılan binalarda “Enerji Kimlik Belgesi (EKB)” çıkartmak 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile zorunlu hale getirildi. Mevcut binalara ise EKB’lerini tamamlamaları için 2017 yılına kadar süre tanındı.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Deprem yönetmeliğine ''Deprem kimlik belgesi'' eklenmeli!

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, deprem felaketlerinin açtığı yaraları en aza indirgemek için son deprem yönetmeliğine “Deprem Kimlik Belgesi”nin eklenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

100 bin binaya kimlik belgesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi" dedi.

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Yeni inşa edilecek tüm yapıların kimlik kartı olacak. Bu açıklamanın ardından pek çok kişi bina kimlik kartının ne olduğunu, nereden alındığını araştırmaya başladı. Bina Kimlik Belgesi nereden alınır? Bina Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Bina Kimlik Belgesi 2021...

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021? Bina Kimlik Belgesi nerede alınır? Bina Kimlik Belgesi ne işe yarar? İşte merak edilen her şey...

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi uygulamaya alınıyor? Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Bina Kimlik Sistemi Nisan'da hayata geçiyor!

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi sistemine Nisan ayında geçiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sisteme yılsonuna kadar 100 bin konutun girmesinin planlandığını söyledi.

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

kimlik belgesi Haberi

kimlik belgesi

Yeni yapılan binalarda “Enerji Kimlik Belgesi (EKB)” çıkartmak 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile zorunlu hale getirildi. Mevcut binalara ise EKB’lerini tamamlamaları için 2017 yılına kadar süre tanındı. EKB binanın Isı Pay Ölçer ile ısınma maliyetinin kullanıma bağlı olarak ölçümü, ısı yalıtımı ve tasarruflu aydınlatma sistemleri kullanımı gibi birçok alanda enerji tasarrufu performansını belirliyor ve binayı bu performansa göre sınıflandırıyor. Türkiye enerji temini için doğalgaz ithal ediyor, tüketimin artmasıyla her yıl dışa bağımlılık artırıyor. Bundan dolayı milli servetin ve tüketicilerin korunması için enerji tasarrufunun önemi de artıyor. Bu çerçevede evlerde enerji tasarrufunun teşvik edilmesi için birçok yasa gündeme geliyor. 1 Ocak 2011 tarihinde yeni yapılan binalarda zorunlu hale getirilen EKB uygulaması 2017 yılına kadar mevcut binaları da kapsar hale...