07 / 05 / 2024

kira akdine aykırılık

kira akdine aykırılık

Kira sözleşmesinde taraflar kiralananı ne şekilde kullanılmasına karar vermişler ise bu karara uygun kullanılması gerekiyor. Sözleşmeye aykırı olarak amaç dışı kullanılması akte aykırılık kabul ediliyor. İşte,kira sözleşmesine aykırılık nedeniyle tahliye!

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Fahiş fiyat uygulayan fırsatçılara 11,2 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, 17 bin 278 firmanın 11 bin 301 adet ürününde aykırılık tespit edildiğini ve toplam 11,2 milyon TL para cezası uygulandığını duyurdu. 

EYT'de son dakika gelişmesi! Eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile yeni düzenleme talep edildi! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı düzenlemeden, esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" yararlanması gerektiğini söyledi.

Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre 2023 yılı Şubat ayında açlık sınırı 9 bin 234 lira olurken, bir ailenin kira, fatura, ulaşım, eğitim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 32 bin lirayı buldu. İşte detaylar…

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde kira artışlarına getirilen sınırı kaleme aldı ve Anayasa'ya aykırı olup olmadığını değerlendirdi...

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Ev sahipleri ve kiracıların arasındaki en büyük anlaşmazlık kira artış oranlarında yaşanıyor. Ancak ev sahipleri kiracılarına istedikleri oranda zam yapma hakkına sahip değiller. Peki, Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Emlak Katılık Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılık Varlık Kiralama yatırımcıya satılmak üzere bir adet 100 milyon TL, iki adet 200 milyon TL, üç adet 300 milyon TL ve bir adet 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK başvurusu yaptı.

Danıştay'dan onay geldi! Milyonlarca banka müşterisine üzücü haber!

Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ denildi.

Hangi giderler kira gelirinden düşürülebilir?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında okul faturalarının kira gelirinde düşürülüp düşürülmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

kira akdine aykırılık Haberi

kira akdine aykırılık

Kira sözleşmesine aykırılık nedeniyle tahliye!

Kiracı, kiraladığı gayrimenkulu kullanırken tam bir özen göstermek, eğer kiralanan gayrimenkul bir apartman dairesi ise , binada bulunan diğer kat malikleri ve kiracılara karşı gereken sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlü oluyor. 


Kiracı bu konuda kendisine ihtar yapılmasına rağmen sürekli olarak yükümlülüklerini yerine getirmez, kiraladığı gayrimenkulu aleni şekilde kötü kullanır, zarar verir, diğer kişileri rahatsız ederse, kiralayan bu nedenlerden ötürü tazminat talebi ile birlikte kira sözleşmesinin feshedilmesini ve tahliye isteyebiliyor. 


Kiralanan gayrimenkulu sözleşmede belirtilen koşullara aykırı kullanma, kendisinin kiraladığı gayrimenkulde başkasının ikamet etmesi, konut olarak kiralanmış gayrimenkulun işyeri olarak kullanılması kiralananda fuhuş yapılması, kumar oynatılması , sürekli gürültü yapılarak diğer kişileri rahatsız etme gibi nedenlerle tahliye davası açılabiliyor. 


Sözleşmeye aykırı olarak amaç dışı kullanılması akte aykırılık kabul ediliyor. Sözleşmede taraflar...